PROLEĆNA AKCIJA U KIKINDI: Pored vrtića posađeno osamdeset sadnica (FOTO)

R. Š.

20. 03. 2023. u 16:46

Lokalna samouprava u Kikindi i Predškolska ustanova ''Dragoljub Udicki“ organizovali su zajednička akciju pod nazivom 'Učimo, kako i zašto sadimo" i u parku pored vrtića „Kolibri“ zasadili 20 sadnica crvenolisne šljive, kuglaste katalpe i istog takvog bagrema.

ПРОЛЕЋНА АКЦИЈА У КИКИНДИ: Поред вртића посађено осамдесет садница (ФОТО)

Foto: Grad Kikinda

U sadnji su učestvovala deca i zaposleni u vrtiću, predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe, a pridružio im se i gradonačelnik Nikola Lukač.

- Najmlađe učimo kako i zašto sadimo drvo i zašto nam je ono važno. Pohvale zaslužuje Eko-tim Predškolske ustanove, jer su veoma aktivni i sprovode razne akcije i uče decu o važnosti zaštite životne sredine. Želja nam je da organizujemo različite vidove edukacije. Sada smo govorili deci o važnosti sadnje, a već naredne nedelje učićemo ih o upravljanju otpadom - objasnila je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Foto: Grad Kikinda

Akcija sadnje drveća u Kikindi

Mališani iz vrtića odigrali su prolećno kolo i podelili svim učesnicima razglednice sa ekološkim porukama.

- Naš Eko-tim tokom cele školske godine sprovodi slične akcije, kao deo velikog projekta posvećenom čistijim i zelenijim školama Vojvodine. Sve ovo organizujemo kako bismo pokazali koliko naša deca poznaju prirodu i sve što ima veze sa njenom zaštitom- navela je Aleksandra Ludajić, glavni vaspitač u vrtiću ''Kolibri''.

Krajem prošle nedelje, u okviru druge akcije, koja se zove „Zasadi drvo“, kod vrtića „Miki“ u Mikronaselju zasađeno je 60 sadnica bagrema, smrče, bora, crvenolisne šljive, lipe i šarenolisnog javora. U sadnji su učestvovali osnovci škole „Žarko Zrenjanin“, a velikiu podršku dala je jedna poznata drogerija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)