VODA NOSILA I ASFALT: U Beočinu saniraju posledice nevremena

S. KOSTIĆ

30. 05. 2023. u 16:30

NEVEREME i obilne količine padavina, koje su proteklog vikenda zahvatile opštinu Beočin, najveće posledice pretrpelo je naselje Čerević, gde je bilo poplavljeno nekoliko ulica a oštećena su brojna domaćinstva.

ВОДА НОСИЛА И АСФАЛТ: У Беочину санирају последице невремена

foto I Ademovski

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković je sa saradnicima, dežurnim ekipama i direktorima javnih preduzeća JKP „Beočin“ Srđanom Stepanovim i JP „Toplana“ Jovanom Svirčevićem obišla teren i razgovarala sa građanima.

- U ovom trenutku je najvažnije da radimo na čišćenju ulica i da građanima pomognemo da raščiste svoja dvorišta. Pored dežurnih ekipa Javnog komunalnog preduzeća „Beočin“ koje čiste ulice, angažovane su i privatne firme koje pomažu sugrađanima u saniranju posledica nevremena kako na ulicama tako i u domaćinstvima. Nevreme je ostavilo posledice u gotovo svim okolnim selima Beočina.- rekla je Janković i dodala da je količina padavina koja je zadesila Srem, opomena da lokalne samouprave moraju da deluju preventivno i da se više povede računa o odvodnim sistemima i infrastrukturi koja će zahtevati dodatna ulaganja ali dugoročnija rešenja.

- Ono što sada možemo da uradimo je da prilikom čišćenja ulica, dodatno očistimo i kanale za odvod gde je to moguće ali to je samo prvi korak. Veliki posao nas čeka jer ćemo nastojati da obnovimo i oštećene ulice koje su godinama zanemarivane i nisu održavane. Nastavljamo sa procenom štete i pozivam građane da inspekcijskim službama prijave probleme.- istakla je Janković.

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti i inspekcijskim službama Opštinske uprave Beočin pozivom na broj 021 870 260.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini