MATURSKI PLES U BORU: Igrom proslavili kraj školovanja (FOTO)

S. M. J.

31. 05. 2023. u 12:54

MATURSKIM plesom borski maturanti proslavili kraj srednjoškolskog školovanja.

МАТУРСКИ ПЛЕС У БОРУ: Игром прославили крај школовања (ФОТО)

Foto: Grad Bor

Učenici četvrtog i završnog trećeg razreda borskih srednjih škola su obeležili kraj školovanja i početak novog poglavlja u svom životu. Na platou Doma kulture u Boru, održan je maturski ples koji je pružio mladima priliku da se opuste, zabave i proslave svoje uspehe. Maturanti su sa oduševljenjem iskoristili ovu priliku da se okupe i proslave dostignuća nakon izazovnog perioda srednjoškolskog obrazovanja.

Manifestacija je započela defileom maturanata centralnom gradskom Ulicom Moše Pijade. Usledio je kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali maturanti, a potom je usledio zajednički ples srednjoškolaca koji su prisutnima pokazali svoje umeće u igranju engleskog valcera, čuvenog „ča-ča-ča“, ali i pingvin i narodnog kola.

- Prelepa slika naše budućnosti. Naši maturanti plesom su obeležili kraj četvorogodišnjeg školovanja i napravili prvi korak u svet odraslih. Želim da im ovaj dan ostane u sećanju kao jedan od najlepših trenutaka njihovog školskog puta, ali i kao podsetnik na sve postignute rezultate. Njihova mladost, sreća i osmeh na licima su naš motiv da ulažemo u vaspitno–obrazovni sistem kako bismo budućim generacijama omogućili da budu još bolji i uspešniji – poručio je, tom prilikom, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Lokalna samouprava je podržala ovu manifestaciju kao pokrovitelj, dok su organizaciju preuzeli Ustanova "Centar za kulturu grada Bora" i sve borske srednje škole - Mašinsko-elektrotehnička, Gimnazija "Bora Stanković", Ekonomsko-trgovinska i Tehnička škola, kao i Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vidovdan".

Ove škole, inače, pružaju različite obrazovne profile, omogućavajući mladim ljudima širok izbor i mogućnost da se usmere ka svojim interesovanjima i budućim karijerama, a uskoro će upisati i novu generaciju od skoro 500 učenika.

Maturski ples na platou ispred borskog Doma kulture okupio je veliki broj Borana, roditelje, prijatelje i rodbinu maturanata koji su i sami poželeli da na fotografijama ovekoveče ovaj događaj i mladima i na taj način stvore trajne uspomene na srednjoškolske dane.

Svečanost je upotpunjena koncertom popularnog izvođača Ace Pejovića koji je održan u Amfiteatru Doma kulture koji je okupio i brojne ljubitelje muzike ne samo iz Bora, već iz celog regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!