"ŽIVEO SAM HILJADU GODINA": Promocija romana Nenada Gugla u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

01. 06. 2023. u 09:52

NOVI roman Nenada Gugla "Živeo sam hiljadu godina", u organizaciji udruženja Svetosavlje biće promovisan u Muzeju u Zrenjaninu, U sredu, 7. juna, u 19 časova.

ЖИВЕО САМ ХИЉАДУ ГОДИНА: Промоција романа Ненада Гугла у Зрењанину

Muzej Zrenjanin

Promociju romana vodiće profesor dr Vladimir Dimitrijević iz Čačka, apologeta hrišćanstva i pravoslavlja, dok će Mihajlo Mladenović, student treće godine Muzičke akademije na Beogradskom univerzitetu u klasi profesora Uroša Dojčinovića, izvesti dve muzičke numere Pećka kandila i Suza Kosova.

Roman "Živeo sam hiljadu godina" ukršta nekoliko narativnih tokova i vremenskih dimenzija u kojima je prikazan nebeski svet večnosti, budućnost koja se još nije dogodila i prošlost iz koje izvire i budućnost i večnost. U romanu je posebno naglašena priča o precima i događajima koji ostavljaju svoj trag na one događaje koji će se tek odigrati. 

Doktor Vukan Petrović koji jeste tipičan savremeni čovek, u jednom popodnevu u svom kabinetu, posle uspešne operacije, doživljava čudan susret sa neobičnim posetiocima koji mu menjaju pogled na život. Doktor Petrović u samo nekoliko sati uspeva da proživi živote svojih predaka koji traju hiljadama godina i da se suoči sa čvornim tačkama u svom življenju.
Čitalac će se u romanu susresti sa galerijom poznatih i nepoznatih karaktera i ljudi, a na stranicama ovog romana srešćete velike slikare Karavađa i Rembranta, biblijske junake Avrama i Isaka, grofa Tolstoja, muzičkog genija Mocarta. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)