"VLAŠKE LEPOTE BALKANA" U VELIKOJ JASIKOVI: Najlepše su Ana, Nevena i Sara

S. M. J.

17. 07. 2023. u 16:16

U okviru Zaječarskog kulturnog leta u selu Velika Jasikova održana manifestacija "Vlaške lepote Balkana".

ВЛАШКЕ ЛЕПОТЕ БАЛКАНА У ВЕЛИКОЈ ЈАСИКОВИ: Најлепше су Ана, Невена и Сара

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Sa ciljem da sačuvaju nematerijalno kulturno nasleđe zaječarskog kraja i svojim programima obogate Zaječarsko kulturno leto, Narodno pozorište Timočke Krajine - Centar za kulturu "Zoran Radmilović", u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Velika Jasikova, organizovali su manifestaciju “Vlaške lepote Balkana”.

Smotra narodne  muzičke tradicije, ali i gastronomije i lepote ovog kraja okupila je kulturno umetnička društva iz Velike Jasikove, Dubočana, Gradskova, Halova, Gamzigrada, Rgotine, Crnajke iz opštine Majdanpek, kao i folklor iz Krajove u Rumuniji.

Jedan od vrhunaca večeri bio je takmičenje u kuvanju kačamaka, tradicionalnog jela ovog područja, a najbolju “mamaljigu” kako se na vlaškom zove ovo jelo pripremili su domaćini iz Velike Jasikove.

Najuzbudljiviji trenutak, svakako, bio je izbor za "Najlepšu Vlajnu Balkana". Čak 19 prelepih devojaka bilo je u konkurenciji, ali na kraju je Ana Milenković iz Halova zasluženo odnela pobedu, osvajajući titulu najlepše. Nevena Đorđević je postala prva pratilja, dok je Sara Golubović iz Gamzigrada bila druga pratilja. Sve tri dame su svojom lepotom, elegancijom i šarmom zadivile sve prisutne.

Manifestacija "Vlaške lepote Balkana", ističu organizatori, priređuje se u slavu lokalne kulture i tradicije, ali i  pruža priliku da se čuvari tradicije bogate kulturne baštine istočne Srbije međusobno upoznaju i razmene iskustava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)