HILJADARKA ZA TEGLU AJVARA: Zimnica i dalje veliki udar na kućne budžete Kraljevčana

G. ĆIROVIĆ

14. 09. 2023. u 11:08

NA kraljevačkoj pijaci cena paprike ovih dana kreće se od 160 do 200 dinara, dok je na „kvantašu“ jeftinija za dvadesetak dinara.

ХИЉАДАРКА ЗА ТЕГЛУ АЈВАРА: Зимница и даље велики удар на кућне буџете Краљевчана

G.Šljivić

U zavisnosti od kvaliteta, tegla ajvara iz domaće radinosti košta od 800 do 1.000 dinara, pinđur oko 900, koliko treba izdvojiti i za ekstra ljuti pinđur sa somborkom.

Ponuda je, kažu tragovci, solidna, ali potražnja je iz godine u godinu sve manja, jer priprema zimnice i dalje predstavlja veliki udar na tanke kućne budžete.

- Ta vremena kada se zimnica pripremala domaćinski i „na veliko“ odavno su prošla. Sada se više isplati kupovati gotovu zimnicu po potrebi u marketima – vajkaju se trgovci, nadajući se većem broju kupaca tokom naredna dva vikenda.

Zbog visokoh cena priprema zimnice tako se u gradu na Ibru, potvrđuju i ovdašnje domaćice, svela uglavnom na desetak tegli ajvara i turšije, malo pečenih paprika za zamrzivač, par flaša paradajza i ako pretekne novca jednu osrednju kacu kupusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)