DARUJE PAKETIĆE IZ LJUBAVI PREMA UNUKU: Humanost Milene Konstatinović iz Kikinde koja već deset godina komšijskoj deci ulepšava praznik

Рада Шегрт
Rada Šegrt

05. 01. 2024. u 14:16

KIKINĐANKA Milena Konstatinović (75) godinama je sa istim žarom, nadom, verom i ljubavlju želela da dobije drugo unuče. I ta želja joj se ispunila pre 14 godina kada se rodio Vanja. Od tada ova srećna baka deli sreću oko sebe. Otkako se pre deset godina doselila u zgradu u centru grada, svake godine pred novogodišnje i božićne praznike paketićima daruje decu iz komšiluka. Tako je bilo i ovog decembra.

ДАРУЈЕ ПАКЕТИЋЕ ИЗ ЉУБАВИ ПРЕМА УНУКУ: Хуманост Милене Констатиновић из Кикинде која већ десет година комшијској деци улепшава празник

Foto: R. Šegrt

- Želim da se zahvalim vaseljeni što mi je podarila unuka. Moj pokojni muž bio je jedinac i u njegovoj porodici nema muških naslednika. Kada se moj sin oženio dugo godina nije imao decu, a kada se rodio moj unuk Vanja (14), ispunila se moja velika želja. Iz ljubavi prema njemu, svake godine deci do 10 godina, u zgradi u kojoj živim poklonim paketiće. Ove godine ih je sedmoro, a najmlađe je još beba. Paketiće im kupujem od nadoknade koju dobijam kao upravnik zgrade - iskreno priča Milena.

Svojim gestom ona šalje poruku da ono što imamo često treba deliti. I treba biti zahvalan na onome što nas čini srećnima. Baka Milena na najbolji način uči svoje male komšije da žive jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih.

- Svake godine poklone mojim malim komšijama uručuje Deda Mraz, pripremim i malo posluženje, a jelku zajedno ukrašavamo. Ove godine pomagali su mi mališani: Iskra, Atina, Anđela i Vukašin. Ovu tradiciju neću prekidati dok god živim u ovoj zgradi. Bilo bi sramota da se sada prekine - kaže Milena, koja ima još jednu dugogodišnju praksu darivanja komšija. Poklon od nje dobije svaka porodica u kojoj se rodi dete, bez obzira na to da li tu žive duže ili su podstanari koji su tek došli.

Podelila i novac od spora

- DUGO sam upravnik i svu naknadu koju dobijem, potrošim na druge. Jednom sam bila optužena da sam prisvojila novac, pa sam pokrenula sudski spor i dobila 47.000 dinara. Sve sam podelila, deo za mladića koji je povređen u saobraćajnoj nesreći, a veći deo "Našoj kući" - navodi Milena.

- Svima odlazim na babine. Za roditelje ponesem piće i kafu, a za bebu novac. Nije to velika suma, ali jeste od srca. Penzija mi je dovoljna za moje potrebe, ostalo podelim - navodi Milena Konstatinović.

Ona je već godinama prijatelj i Centra socijalne zaštite "Naša kuća", gde su u dnevnom boravku osobe sa smetnjama u razvoju. Njima kupuje slatkiše i sokove, pribor za crtanje ili ono što sami požele za svoje kreativne radionice.

- Godišnje četiri-pet puta posećujem "Našu kuću". Nekada se dogovorimo šta da kupim, a nekada sama odaberem. Oni mi se zahvale na svoj način. Sad su mi poklonili ukrasni venac za ulazna vrata koji su sami napravili. Delimo ljubav međusobno - poručuje Milena Konstatinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)