BIVŠI BOKSER IZ MAJDANPEKA, NA ŠKOLOVANJU U POŽAREVCU, OPROBAO SE I U KNJIŽEVNOSTI Za tri meseca napisao roman

D. NOVKOVIĆ

26. 08. 2024. u 00:16

PLEJADI naših mladih, talentovanih pisaca pridružio se i master student Stefan Vlku (22) iz Požarevca, koji je objavio svoj prvi roman "Bogatir".

БИВШИ БОКСЕР ИЗ МАЈДАНПЕКА, НА ШКОЛОВАЊУ У ПОЖАРЕВЦУ, ОПРОБАО СЕ И У КЊИЖЕВНОСТИ   За три месеца написао роман

D. Novković

Ovaj poduhvat još je veći ako se zna da je prvenac započeo i završio za samo tri meseca, što je svojevrsni rekord za romanopisce. Ali, kad nekom dobro ide pripovedanje, i kad ima snažnu inspiraciju i motivaciju, eto, sve je moguće...

- Od malena sam pisao pesme i priče, ali to je više bio vid ispoljavanja moje dečje mašte. Tek početkom ove godine odlučio sam da napišem i roman, čija tema su bogatiri, odnosno časni i pobožni ruski ratnici iz 11. i 12. veka, o kojima nisam pisao na osnovu istorijskih podataka, već je sve zasnovano na mojoj imaginaciji - veli mladi autor.

Recenziju za Stefanov roman napisala je Tanja Ilić, nastavnica srpskog jezika i književnosti, koja ocenjuje da iznenađuje brižljiva povezanost motiva, što ovaj književni prvenac čini zaokruženom celinom.

A, pored pisanja, Stefan je posvećen i brojnim drugim aktivnostima. Osim što je na master studijama elektrotehnike u Akademiji tehničkih strukovnih studija u Požarevcu, ne želi da ga izdržavaju roditelji, već radi na tri radna mesta - kao mehaničar, kao konobar i kao radnik na benzinskoj pumpi.

- Ranije sam se bavio i boksom, čak profesionalno, ali sada sam isključivo rekreativac. Iako imam mnogo obaveza, pisanje neću da zapostavim i već u glavi imam novi roman - najavljuje Stefan koji je svoje prvo značajnije delo posvetio svojoj porodici, te svojoj devojci i njenoj majci, jer su pratile stvaranje ovog dela i pomagale idejama.

Na podršci je, veli, zahvalan i prijateljima - naročito Mihajlu Antiću, takođe mladom piscu, kao i protojereju Vladi Vukoviću.

Inače, tokom jeseni planira predstavljanje svoje prve knjige, a prvi poziv za promociju dobio je iz svog rodnog grada - Majdanpeka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOROR: Aleksandar (39) bacio ženu i bebu kroz prozor, Milena (36) i dete ostali na mestu mrtvi - nezapamćena tragedija u Moskvi