BIĆE RAJ KRAJ MILEŠEVKE: Na red došlo i uređenje šetališta u centru Prijepolja, kraj obnovljenog Parka heroja

A. ROVČANIN

19. 08. 2024. u 12:48

POČELO je uređenje šetališta pored Mileševke, do njenog ušća u reku Lim, u centru Prijepolja. Sanacija ove lokacije činiće jedinstvenu celinu sa rekonstruisanim Parkom heroja, za realizaciju projekta Ministarstvo turizma i omladine opredelilo je 55, a lokalna samouprava obezbediće dodatnih pet miliona dinara.

БИЋЕ РАЈ КРАЈ МИЛЕШЕВКЕ: На ред дошло и уређење шеталишта у центру Пријепоља, крај обновљеног Парка хероја

A.Rovčanin

Šetalište kraj Mileševke, od mosta u Vakufu do Ušća, jedno je od najomiljenijih mesta za šetnju i rekreaciju. Projektom je pažnja usmerena na stvaranje prostora za igru mališana, a biće izgrađeni i tereni za košarku, odbojku i tenis. Najavljeno je i postavljanje novog mobilijara, jer je dosadašnji uništen, dok će drvored duž šetališta ostati nedirnut. Štaviše, u planu su i nove sadnice. Deo ovog projekta su i izgradnja staze za skulpture, te multifunkcionalnog amfiteatra...

A.Rovčanin

Počelo uređelje šetališta pored reke Mileševke u Prijepolju

- Šetalište je bilo u veoma lošem stanju, jer je i korenje drvoreda podiglo nivo asfalta, pa je sada planirano postavljanje behaton kocki, koje se lako uklanjaju zarad rešavanja problema i jednako tako vraćaju - kaže zamenik predsednika Opštine, Elvin Banjica, uveren da će budući amfiteatar postati istinska atrakcija na otvorenom, za održavanje koncerata, pozorišnih predstava i ostale sadržaje iz kulture.

A.Rovčanin

Opštinski funkcioneri obišli radove

Mnogim Prijepoljcima, međutim, posebno je značajno što će biti instaliran i video-nadzor, baš kao što se raduju zameni dotrajale javne rasvete, odnosno njenom postavljanju na mestima gde je dosad nije bilo.

Rok za završetak radova je 120 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODNA RAVNOPRAVNOST: Nepokolebljiva energija jednakosti među polovima