SRPSKI TIM RAČUNA NA NAJVIŠI PLASMAN: Na poligonu u selu Aradac kod Zrenjanina počeo Evropski šampionat u raketnom modelarstvu

B. G.

26. 08. 2024. u 00:17

ČETVRTI najveći evropski skup avio-modelara, na kojem po prvi put učestvuje 17 zemalja i oko 150 takmičara, počeo je na poligonu kod sela Aradac nadomak Zrenjanina, lokaciji na kojoj se već tradicionalno, dugi niz godina održavaju takmičenja u vazduhoplovnom i raketnom modelarstvu.

СРПСКИ ТИМ РАЧУНА НА НАЈВИШИ ПЛАСМАН:  На полигону у селу Арадац код Зрењанина почео Европски шампионат у ракетном моделарству

B, G,

- Zrenjanin je ponovo domaćin značajnog međunarodnog takmičenja koje organizuju Vazduhoplovni savez Srbije i Svetska vazduhoplovna federacija (FAI), uz podršku Ministarstva sporta Republike Srbije i grada Zrenjanina, a svim učesnicima srdačno želim dobrodošlicu - pozdravljajući učesnike, naglasio je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina i čestitao stoti rođendan Vazduhoplovnom savezu Srbije.

Među najboljim evropskim juniorskim i seniorskim sastavima, nadmetaće se nacionalni timovi Španije, Portugalije, Italije, Nemačke, Rumunije, kao i domaća reprezentacija Srbije, koja važi za jednu od selekcija koja pretenduje na najviši evropski plasman.

Takmičare su pozdravili i Nika Adamov, predstavnik Vazduhoplovnog saveza Srbije i predsednik žirija takmičenja, Narve Jensen iz Norveške, koji je i proglasio Evropsko prvenstvo u raketnom modelarstvu otvorenim, a ceremoniji otvaranja prisustvovala je i Vukosava Đapić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

U subotu je na poligonu kod Aradca, inače jednom od najboljih terena ove vrste u Evropi, bio prvi takmičarski dan, a Evropsko prvenstvo traje do četvrtka, 29. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!