PARTIZAN BI KAO ZVEZDA 2017. GODINE: "Parni valjak" u Nemačkoj merka prvi trijumf u Ligi konferencije

Novosti online

06. 10. 2022. u 08:01 >> 13:56

CRNO-BELI na teškom ali ostvarivom zadatku.

ПАРТИЗАН БИ КАО ЗВЕЗДА 2017. ГОДИНЕ: Парни ваљак у Немачкој мерка први тријумф у Лиги конференције

FOTO: M. Vukadinović

Na prvi pogled teško ostvariva misija. Na drugi – moguća. Fudbaleri Partizana večeras od 19 časova gostuju Kelnu na "Rajn enerdži stadionu" u meču 3. kola grupe "D" Lige konferencije. Popularni "jarčevi" veliki su favoriti, ali crno-beli, poučeni iskustvom Crvene zvezde iz 2017. godine i trijumfa od 0:1, imaju čemu da se nadaju. Uostalom, Keln nije Bajern ili Borusija...

Partizan je u prethodna dva meča išao iz krajnosti u krajnost. Pre nedelju dana je šokirao eliminacijom iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice, da bi potom u nedelju ubedljivo pobedio Vojvodinu u Superligi (4:1). Trener Partizana Gordan Petrić kaže da su te dve utakmice uveliko arhivirane.

- Nekako brzo dolaze ove utakmice, danas je sedam dana otkako smo odigrali onu čudnu utakmicu u kupu, onda smo imali utakmicu sa Vojvodinom. Smenjuju se radost i tuga. Pre sedam dana smo bili malo tužni jer smo ispali iz kupa, ali u nedelju smo se ponovo radovali. Rekao sam pred meč sa Vojvodinom da nam je to zamajac za seriju teških utakmica i voleo bih da sutra nastavimo kao što je bilo protiv Vojvodine. Verujem da su se igrači odmorili, da su spremni i svesni šta im ova utakmica donosi. Ona je evropski izlog za dosta igrača koji treba da se dokažu u ovakvim utakmicama - ističe Petrić.

Keln je uoči duela sa crno-belima savladao Borusiju Dortmund (3:2), pa bi eventualna pobeda srpskog predstavnika dodatno dobila na značaju.

- Bilo bi to lepo, ali sve ovo što se desilo u sredu i nedelju ja sam zaboravio. Verujem i moji igrači, koji moraju ponovo da se dokazuju. Kada bi se to desilo bilo bi lepo za analizu - kako smo u sredu ispali u kupu, a onda dobili protivnika koji je dobio veliku Borusiju Dortmund. To bi bilo lepo za analizu, ali to je za ove što predaju u školama, a za nas je to već zaboravljeno.

Večeras će biti prilika da se vidi kako Hamidu Traore i Patrik Andrade u paru funkcionišu kad je reč o osnovnom polju delovanja, kvarenju igre protivnika. Dosad su uglavnom igrali sa Kristijanom Belićem ili Ljubomirom Fejsom, međutim, kako je letošnji potpisnik iz Čukaričkog kažnjen (zbog isključenja u Češkoj), a nekadašnji reprezentativac povređen, prilika je da Afrikanci zaigraju u tandemu.

Podsetimo, Partizan u Nemačku stiže sa dva osvojena boda u grupi "D". "Parni valjak" je na premijeri odigrao 3:3 u Češkoj protiv ekipe Slovacka, dok je u Humskoj odoleo Nici, a čak je u većem delu susreta bio bolji rival. Keln je lider grupe sa 4 osvojena boda.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije