''KARAMELE'' SE POLAKO TOPE: Neće biti lako protiv Palasa

M.T.

22. 10. 2022. u 09:46

''Orlovi'' nisu izgubili tri meča u nizu.

КАРАМЕЛЕ СЕ ПОЛАКО ТОПЕ: Неће бити лако против Паласа

Foto: Profimedia

Mora Everton nešto pod hitno da promeni pošto je upao u priličnu krizu u prethodnim kolima Premijer lige, a prva prilika mu se ukazuje danas od 16 časova kada na ''Gudison park'' dolazi Kristal Palasa u okviru 13. kola engleskog šampionata.

Everon je uspeo da u Premijer ligi veže dve pobede, prve u sezoni i delovalo je da za ekipu Frenka Lamparda stvari počinju da idu na bolje, ali bilo je to kratkog daha. ''Karamele'' su u naredna tri kola sva tri puta poražene od Mančester junajteda, Totenhema i Njukasla i polako skliznule na tabeli i trenutno se nalaze na 15. poziciji sa 10 osvojenih bodova i samo jednim bodom iznad zone ispadanja.

Probaće Everton upravo protiv Kristal Palasa da prekine crni niz, a prošle sezone je upravo protiv ''orlova'' Lampardov tim uspeo da izbori opstanak u ligi pobedom od 3:2, a navijači se sigurno ne bi bunili da i sada rezultat bude isti, mada ''karamele'' ove sezone pate od velikih problema u ofanzivi pošto su postigli svega osam golova u dosadašnjem toku šampionata.

Kristal Palasa je u znatno boljoj situaciji od Evertona. Ekipa Patrika Vijere u poslednja tri kola nije osetila gorčinu poraza i ostvarila je dve pobede i jedan remi. Obe pobede su ''orlovi'' ostvarili tako što su se vratili iz rezultatskog minusa protiv Lidsa i Vulverhemptona u prošlom kolu. Od početka sezone Palas je ostvario tri pobede, četiri remija i tri poraza, a trenutno se nalazi na 11. poziciji u Premijer ligi sa 13 osvojenih bodova.

Obe ekipe suočavaju se sa velikim brojem izostanaka zbog povreda. Lampard nema na rasoplaganju već duže vreme Džerija Minu, Androsa Taunsenda, Bena Godfrija i Natana Patersona dok je Kristal Palas i u većim problemima. Patrik Vijera ne može da računa Natanijela Klajna, Natana Fergusona, Džjmsa Mekartura, Krisa Ričarda i Džeka Batlenda, dok je pod znakom pitanja igranje Vila Hjuza zbog bolesti.

U međusobnim duelim protiv Kristal Palasa, ekipa Evertona je bolja pošto je u poslednjih 10 utakmica uspela da trijumfuje pet puta u odnosu na samo jednu pobedu ''orlova'', dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom. U poslednjih sedam utakmica na domaćem terenu Everton nije izgubio od Kristal Palasa.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)