CELA SRBIJA NAVIJA ZA BRAZIL! "Karioke" overavaju prolaz i ostavljaju nadu "orlovima"?

V.D.

28. 11. 2022. u 14:39 >> 14:39

OD 17 časova meč drugog kola grupe "G" odigraće Brazil i Švajcarska

ЦЕЛА СРБИЈА НАВИЈА ЗА БРАЗИЛ! Кариоке оверавају пролаз и остављају наду орловима?

FOTO: Tanjug/AP

Prvi favorit za osvajanje svetske titule Brazil je u prvom kolu rutinski savladao reprezentaciju Srbije rezultatom 2:0 u meču u kome puleni selektora Dragana Stojkovića nisu uspeli da šutnu u okvir gola za 90 minuta. Nakon dobrog prvog poluvremena naše reprezentacije, Brazilci su preuzeli potpunu kontrolu u drugom delu i sa dva sjajna gola fudbalera Totenhema Rišarlisona osvojili prva tri boda na šampionatu. Pobeda je mogla biti i ubedljivija, ali je golman Srbije Vanja Milinković  Savić bio na visini zadatka i sprečio teži poraz svog tima.

Švajcarci su, sa druge strane, imali dosta sreće protiv Kameruna koji ih je u prvih 45 minuta igre u potpunosti nadigrao i koji je verovatno oštećen za jedanaesterac u 35. minuta meča. "Sajdžije" su iz prvog ozbiljnijeg napada uspeli da kazne lošu odbranu Kameruna, a jedini strelac na meču bio je Embolo koji nije proslavio postignut pogodak s obzirom na to da vodi poreklo upravo iz ove afričke zemlje.

Ove dve reprezentacije su se do sada sastale četiri puta, a zanimljivo je da Brazilci do sada nikada nisu pobedili Švajcarce na Svetskom prvenstvu. Oba meča su završena nerešenim rezultatom, jedan daleke 1950. godine, a drugi na prethodnom Mundijalu u Rusiji. U ostalim prijateljskim mečevima viđena je po jedna pobeda na obe strane.

Pobednik ovog meča će overiti plasman u osminu finala, a svi u Srbiji se nadaju da će to biti Brazil kako bi se drugi putnik u nokaut fazu tražio u poslednjem kolu u međusobnom duelu između Švajcarske i Srbije. 

Brazil će na večerašnjem meču igrati bez prve zvezde Nejmara, dok je upitan nastup iskusnog defanzivca Juventusa Danila. 

Selektor Švajcarske Murat Jakin nema većih glavobolja što se tiče sastava i samo je pod znakom pitanja nastup mladog napadača Salcburga Noe Okafora koji je odigrao poslednjih 20 minuta meča sa Kamerunom i doživeo povredu mišića.

Verujemo da će Brazil na večerašnjem meču slaviti i pobedom obezbediti prvo mesto u grupi "G".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)