OBRAČUN BIVŠIH ŠAMPIONA ENGLESKE: Domaćin bi mogao do iznenađenja

V.M.

21. 12. 2022. u 08:51

BLEKBURN dočekuje Notingem forest u osmini finala EFL kupa.

ОБРАЧУН БИВШИХ ШАМПИОНА ЕНГЛЕСКЕ: Домаћин би могао до изненађења

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se nalazi u borbi za povratak u Premijer ligu, trenutno je treći u Čempionšipu i pruža dobre partije ove sezone, sa druge strane Notingem je slabo započeo sezonu, ali je pred pauzu za Katar vezao dve pobede i nada se da može da nastavi taj niz.

Nakon dugog niza godina Blekburn deluje kao ekipa koja može da se bori za povratak u elitu. Zaostaje pet bodova za drugoplasiranim Šefildom, koji se nalazi na mestu koje garantuje automatsku promociju. Što se tiče Liga kupa, ekipa sa ''Ivud parka'' je prvo savladala Hartlpul sa 4:0, zatim je poražen Bredford rezultatom 1:2, a u prethodnom kolu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbačen je premijerligaš Vest Hem. Najbolji pojedinac u timu je sjajni centarfor Ben Brereton Diaz koji je postigao deset pogodaka ove sezone i podelio tri asistencije.

Forest se konačno vratio u Premijer ligu ove sezone. Pruža slabe igre ali je pobedio u poslednjem kolu pre pauze i sada je 18. na tabeli sa 13 bodova i ima samo poen manje od Evertona koji je prvi tim iznad crte. Notingem je u dosadašnjem toku EFL kupa savladao Grimzbi sa 0:3, a nakon toga je iznenadio Totenhem Antonija Kontea, na ''Siti graundu'' je bilo 2:0.

Stiv Kuper je bio pod pritiskom i delovalo je da će biti smenjen ali je dobrim rezultatima pre pauze kupio još malo vremena na klupi. ''Šumarima'' je glavni cilj ove sezone opstanak u Premijer ligi i videćemo kakav će tim izvesti na ovoj utakmici. Nekadašnji prvak Evrope je oborio sve rekorde i doveo je čak 22 igrača u letnjem prelaznom roku.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet susreta nema remija, četiri puta je slavio Notingem uz jedan trijumf Blekburna.

Iako Liga kup nije prioritet ovim ekipama, očekujemo interesantnu utakmicu u kojoj će oba tima postići gol, a moguće je još jedno iznenađenje domaćina.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,74)

TIP ZA HRABIJE: 1 (kvota 3,10) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)