NEMA VIŠE ČEKANJA! Uloženi novac se mora opravdati

M.T.

21. 12. 2022. u 09:18 >> 09:18

PIREJCI već imaju veliki zaostatak za Panatinaikosom.

НЕМА ВИШЕ ЧЕКАЊА! Уложени новац се мора оправдати

Foto: Profimedia

Grčki šapionat nastavlja se danas posle jednomesečne pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru mečevima 14. kola, a Janina će pred svojim navijačima na stadionu ''Zosimades'' večeras od 19 časova dočekati Olimpijakos koji više nema prostora za kiks u nacionalnom prvenstvu.

Janina se nalazi u veoma teškoj situaciji. Klub sa istoka Grčke od početka sezone je zabeležio samo dve pobede uz osam poraza i tri nerešena meča. Pred pauzu zbog Mundijala u Kataru Janina je bila u seriji od tri poraza koje je doživela u mečevima protiv PAOK-a, Volosa i Arisa. Janina se nalazi na 12. mestu lige u kojoj se nalazi 14 klubova sa osvojenih devet bodova, dva više od poslednjeplasiranog Jonikosa.

Ekipa trenera Atansiosa Staikosa ima mnogo problema na obe strane terena, mada se stiče utisak da su poteškoće u napadu manje pošto je Janina od početka sezone uspela da postigne 12 golova, a najveći deo otpada na dva igrača. Argentinski vezista Rodrigo Eramuspe je postigao pet pogodaka, dok je rumunski napadač Klaudiju Balan bio strelac tri gola. Što se odbrane tiče, tu je situacija najblaže rečeno katastrofalna pošto Janina ima ubedljivo najgoru defanzivu u ligi sa primljenih 28 golova, skoro tri po meču u prethodnih 13 odigranih kola.

Olimpijakos ove sezone brani titulu u Grčkoj, ali kako stvari trenutno stoje, to neće biti baš lak zadatak za Pirejce. Od poraza u derbiju protiv PAOK-a sredinom oktobra uspeo je Olimpijakos da u pet narednih mečeva u grčkom šampionatu ostane neporažen, ali je problem što je u tih pet kola i dva puta remizirao pa je vodeći Panatinaikos sve dalje. Ekipa trenera Mičela do sada je u sezoni dva puta poražena i četiri puta remizirala i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli sa 25 osvojenih bodova, čak 12 manje u odnosu na vodeći Panatinaikos i zbog toga protiv Janine ne sme biti kiksa. Kada se uzme u obzir koliko je novca uloženo u ovaj tim od početka sezone za rezultate onda možemo reći da su jako slabi.

Ova dva tima su igrala na startu ove sezone i tada je Olimpijakos kao domaćin ostvario lak trijumf od 2:0, a računajući tu pobedu, u poslednjih deset mečeva Pirejci su uspeli da ostvare sedam trijumfa, dok su tri meča okončana nerešenim rezultatom. Poslednju pobedu protiv Olimpijakosa Janina je uspela da ostvari pre četiri godine i to prilično ubedljivo sa 3:0.

NAŠ TIP: 2&G2+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)