KOVENTRI NA PUTU ZAHUKTALIH GOSTIJU: Vest Bromvič Albion ruši protivnike kao od šale

M.T.

21. 12. 2022. u 11:20

GOSTI su u sjajnoj seriji od pet uzastopnih pobeda.

КОВЕНТРИ НА ПУТУ ЗАХУКТАЛИХ ГОСТИЈУ: Вест Бромвич Албион руши противнике као од шале

Foto: Profimedia

Posle mesec dana pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru, Čempionšip je nastavio sa takmičenjem i već su odigrana dva kola, a večeras od 20.45 Koventri će dočekati Vest Bromvič Albion u odloženom meču devetog kola na stadionu ''Koventri Bilding Sosajeti Arena''.

Koventri je bio u veoma dobroj formi pre nego što je prinudno zaustavljen šampionat zbog prvog ''zimskog'' Mundijala. Ekipa menadžera Marka Robinsa bila je u seriji od četiri pobede i najmanje joj je bila potrebna pauza, ali izbora nije bilo. Serija je prekinuta, forma očigledno nije zadržana i Koventri je u prvom kolu nastavka Čempionšipa poražen minimalnim rezultatom od Redinga.

U narednom je situacija bila još gora za Robinsonov tim. Koventri je imao prednost od 3:0 protiv Svonsija sve do 68. minuta, a onda je u narednih 16 primio tri gola i na kraju osvojio samo jedan bod iako je izgledalo da ima sva tri u rukama. Pobedom protiv Svonsija mogao je Koventri da se probije sve do osme pozicije na tabeli, a ovako je ostao na 14. mestu sa 30 osvojenih bodova, a večeras mu stiže zahuktali Vest Bromvič Albion.

Ekipa iz zapadne Engleske posle mnogo problema početkom sezone i istaknute kandidature za ispadanje dobila je mnogo toga imenovanjem za menadžera Karlosa Korberana krajem oktobra. Igrao je Vest Bromvič Albion sve bolje, a onda je ušao u seriju odličnih rezultata posle tri uzastopna poraza. Korberanova ekipa pobedila je na tri utakmice u nizu, a nije je poremetila ni pauza zbog Mundijala pošto su nastavili tamo gde su stali sa pobedama protiv Sanderlenda i Roterama i niz trijumfa je sada povećan na pet.

Serijom pobeda Vest Bromvič se popeo na tabeli i trenutno se nalazi na 16. poziciji sa 29 bodova, dva mesta ispod Konvetrija od kojeg ima jedan bod manje i priliku da ga prestigne pobedom u direktnom duelu i tako stigne do gornje polovine tabele koja je početkom novembra delovala nedostižno.

Koventri ima dosta problema sa povređenim igračima posebno u defanzivi pošto su van stroja Metju Goden, Marsel Hilsner, Kajl Maekfadžen i Tajler Voker. Korberan takođe ima određene probleme, mada ne toliko velika kao njegov kolega. Van stroja u Vest Bromvič Albionu su Semi Ajadži i Kin Brajan, ali su ostali igrači spremni.

Iako je gost na ovom meču, Vest Bromvič Albion je favorit zbog bolje forme, ali i tradicije pošto je u poslednjih deset susreta protiv Koventrija uspeo da ostvari šest pobeda naspram jedne domaćina, uz tri nerešena meča. Prošle sezone VBA je osvojio četiri boda u deulima protiv Koventrija.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 2,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)