JONIKOS DRŽI FENJER: Nema vađenja protiv srpskog stručnjaka

M.T.

21. 12. 2022. u 10:55

PANATINAIKOS je bez poraza u grčkom šampionatu.

ЈОНИКОС ДРЖИ ФЕЊЕР: Нема вађења против српског стручњака

Foto: Profimedia

Situacija za Jonikos je izuzetna teška i može se reći da je klub iz Pireja već prežaljen što se tiče statusa u elitnom društvu, a svakako njegovoj situaciji ne pomaže ni to što večeras od 20.30 u 14. kolu grčkog šampionata dočekuje lidera prvenstva Panatinaikos.

Jonikos je prošle sezone uspeo da opstane u grčkoj Superligi posle ulaska iz nižeg ranga, ali čini se da mu ove sezone zaista nema pomoći i da mu sledi povratak u drugoligaško društvo. U poslednjih deset mečeva Jonikos je uspeo da ostvari samo jedan trijumf pored tri remija i šest poraza i to je i jedina pobeda ovog tima u grčkom prvenstvu. Što se tiče Superlige, u poslednjih pet kola ekipa trenera Dimitriosa Spanosa je dva puta remizirala, jednom pobedila, ali je i poražena u poslednja dva kola od PAOK-a i Asterasa i nalazi se na poslednjem mestu u ligi sa sedam osvojenih bodova.

Čini se da je konačno došla sezona u kojoj će Panatinaikos prekinuti post kada je u pitanju titula u Grčkoj pošto je poslednji šampionat u ruke ''zelenih'' stigao u sezoni 2009/2010. Duže od deceniju navijali čekaju titulu i ove sezone su joj zaista blizu. Panatinaikos zaista igra odlično i osim neuspeha protiv Slavije iz Praga u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, od početka sezone ''zeleni'' ne znaju za poraz. Srpski trener Ivan Jovanović odlično predvodi ekipu koja je do sada ostvarila 12 pobeda i jedan nerešen rezultat u grčkoj Superligi i trenutno se nalazi na prvom mestu sa 37 bodova, osam više od najbližeg pratioca AEK-a na drugoj poziciji.

Ipak, nema sumnje da će Jovanović zahtevati opreznost od svojih igrača pošto je reč o prvom kolu posle jednomesečne pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru i nikakvo opuštanje ne bi bilo dobro za ''zelene'' pa bi njihove ambicije o tituli u slučaju kiksa doživele neprijatan udarac.

Panatinaikos je na startu ove sezone grčke Superlige savladao Jonikos minimalnim rezultatom, a to je bila sedma pobeda za ''zelene'' u poslednjih deset mečeva ova dva tima. Jonikos je ostvario samo jedan trijumf, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. U poslednjih deset mečeva kao domaćin, Jonikos nije uspeo da savlada Panatinaikos koji je ostvario šest pobeda uz četiri nerešena meča.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima