JONIKOS DRŽI FENJER: Nema vađenja protiv srpskog stručnjaka

M.T.

21. 12. 2022. u 10:55

PANATINAIKOS je bez poraza u grčkom šampionatu.

ЈОНИКОС ДРЖИ ФЕЊЕР: Нема вађења против српског стручњака

Foto: Profimedia

Situacija za Jonikos je izuzetna teška i može se reći da je klub iz Pireja već prežaljen što se tiče statusa u elitnom društvu, a svakako njegovoj situaciji ne pomaže ni to što večeras od 20.30 u 14. kolu grčkog šampionata dočekuje lidera prvenstva Panatinaikos.

Jonikos je prošle sezone uspeo da opstane u grčkoj Superligi posle ulaska iz nižeg ranga, ali čini se da mu ove sezone zaista nema pomoći i da mu sledi povratak u drugoligaško društvo. U poslednjih deset mečeva Jonikos je uspeo da ostvari samo jedan trijumf pored tri remija i šest poraza i to je i jedina pobeda ovog tima u grčkom prvenstvu. Što se tiče Superlige, u poslednjih pet kola ekipa trenera Dimitriosa Spanosa je dva puta remizirala, jednom pobedila, ali je i poražena u poslednja dva kola od PAOK-a i Asterasa i nalazi se na poslednjem mestu u ligi sa sedam osvojenih bodova.

Čini se da je konačno došla sezona u kojoj će Panatinaikos prekinuti post kada je u pitanju titula u Grčkoj pošto je poslednji šampionat u ruke ''zelenih'' stigao u sezoni 2009/2010. Duže od deceniju navijali čekaju titulu i ove sezone su joj zaista blizu. Panatinaikos zaista igra odlično i osim neuspeha protiv Slavije iz Praga u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, od početka sezone ''zeleni'' ne znaju za poraz. Srpski trener Ivan Jovanović odlično predvodi ekipu koja je do sada ostvarila 12 pobeda i jedan nerešen rezultat u grčkoj Superligi i trenutno se nalazi na prvom mestu sa 37 bodova, osam više od najbližeg pratioca AEK-a na drugoj poziciji.

Ipak, nema sumnje da će Jovanović zahtevati opreznost od svojih igrača pošto je reč o prvom kolu posle jednomesečne pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru i nikakvo opuštanje ne bi bilo dobro za ''zelene'' pa bi njihove ambicije o tituli u slučaju kiksa doživele neprijatan udarac.

Panatinaikos je na startu ove sezone grčke Superlige savladao Jonikos minimalnim rezultatom, a to je bila sedma pobeda za ''zelene'' u poslednjih deset mečeva ova dva tima. Jonikos je ostvario samo jedan trijumf, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. U poslednjih deset mečeva kao domaćin, Jonikos nije uspeo da savlada Panatinaikos koji je ostvario šest pobeda uz četiri nerešena meča.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)