OBRAČUN POSRNULIH VELIKANA: Poslednja prilika da se uhvati voz za vrh tabele Premijer lige

V.M.

21. 01. 2023. u 08:24

''PLAVCI'' dolaze na Enfild u prvoj utakmici 21. kola.

ОБРАЧУН ПОСРНУЛИХ ВЕЛИКАНА: Последња прилика да се ухвати воз за врх табеле Премијер лиге

Foto: AP

Domaćin je vezao dva poraza i probaće pred svojim navijačima da se vrati na pobedničke staze. Čelsi je konačno slavio u prošlom kolu golom Haverca protiv Kristal palasa i želi da nadogradi taj rezultat još jednim dobrim nastupom.

Liverpul igra dosta promenljivo ove sezone. Delovalo je da je uhvatio zalet kada je vezao četiri uzastopna trijumfa u ligi, ali su onda usledila dva poraza. Prvo je Brentford bio bolji od ''redsa'' sa 3:1, a u prošlom kolu Brajton ih je rutinski savladao sa 3:0. Klopovi izabranici su deveti na tabeli i zaostaju čak deset bodova za Njukaslom koji zauzima četvrtu poziciju, tako da ukoliko žele u Ligu šampiona naredne sezone moraju da krenu da pobeđuju.

Veliki problem za ekipu je izostanak Virdžila van Dajka koji se povredio protiv Brentforda i neće se skoro vraćati na teren. Preko nedelje Liverpul je bio bolji od Vulverhemptona rezultatom 0:1 u ponovljenoj utakmici FA kupa.

Čelsi je uspeo da osvoji tri boda protiv Kristal palasa u prošlom kolu i tako je upisao prvi trijumf u Novoj godini. Trenutno je deseti na tabeli sa 28 osvojenih bodova. U prethodnih pet kola ima dve pobede, isto toliko poraza i remi. Gost je ozvaničio dolazak čoveka od 100 miliona, Mihajla Mudrika, i videćemo da li će ga Poter koristiti na ovom susretu. ''Plavci'' se nadaju da sada mogu da uđu u dobru seriju nakon perioda klimavih rezultata.

Ova dva tima su se prošle sezone susrela čak četiri puta. Liverpul je slavio u finalima FA i EFL kupa nakon boljeg izvođena jedanaesteraca uz dva remija u Premijer ligi, tako da su faktički četiri puta igrali nerešeno.

Oba trenera imaju ozbiljne probleme sa izostancima.

Klop ne može da računa na Artura, Dijaza, Žotu, Firmina i već pomenutog Virdžila van Dajka, dok su pod upitnikom Nunjez i Cimikas.

Poter će morati da pravi sastav bez Broje, Čilvela, Fofane, Džejmsa, Kantea, Feliksa, Mendija, Pulišića, Sterlinga i Zakarije.

Očekujemo dobru, zanimljivu utakmicu između dva tima koja moraju da krenu da pobeđuju ako žele da uhvate priključak za vrhom tabele.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)