LION SE OZBILJNO MUČI: Evropa nije nemoguća za sedmostrukog prvaka Francuske

V.M.

17. 03. 2023. u 09:55

ČETA Lorana Blana dočekuje Nant od 21.00 u utakmici koja otvara 28. kolo Lige 1.

ЛИОН СЕ ОЗБИЉНО МУЧИ: Европа није немогућа за седмоструког првака Француске

Foto: Profimedia

Lion igra promenljivo tokom čitave sezone i nikako da uhvati zalet kojim bi se približio samom vrhu tabele, trenutno je deseti i ima sedam bodova manje od Rena koji se nalazi na petom mestu, poziciji koja garantuje kvalifikacije za Ligu konferencija. Nant je u veoma lošem ritmu, ne zna za pobedu već četiri kola, ali i dalje ima donekle komfornih plus šest u odnosu na ekipe koje se nalaze u zoni ispadanja.

Olimpik je na poslednjih pet ligaških utakmica ostvario dve pobede, odigrao isto toliko remija i doživeo poraz. Bivši prvak Francuske u ekipi ima zvučna imena poput Lakazeta, Šerkija, Antonija Lopeza, Boatenga i Tolisoa, ali ne pruža partije koje se od njega očekuju. Ipak, plasman u Evropu je moguć ukoliko bi se vezalo nekoliko dobrih rezultata i uzdrmani Nant je protivnik po meri za ekipu Lorana Blana.

Spas sezone Lion će tražiti u kupu, došao je do polufinala u kojem će se sastati upravo sa današnjih protivnikom.

Nant je u padu forme, ali dobre igre iz prvog dela sezone ga drže izvan zone ispadanja i trenutno je 14. na tabeli. U prošlom kolu prekinuo je seriju od tri vezana poraza podelivši bodove sa Nicom, 2:2. ''Orlovi'' su dva puta imali prednost, ali ''kanarinci'' se nisu predavali i osvojili su jako bitan bod.

Ove sezone iz Lige 1 ispada čak četiri ekipe, jer se prvenstvo smanjuje na 18 učesnika, ali Nant ima dobru zalihu u odnosu na Okser koji je prvi tim ispod crte i ne bi trebao da ima prevelikih problema sa opstankom.

Ova dva tima su se susrela krajem januara kada je viđena jedna tvrda utakmica u kojoj su podelili bodove rezultatom 0:0.

Domaćin će biti bez Boatenga, Gusta, Džefinja i Lopeza.

Nant će imati nešto više izostanaka i biće bez Čirivele, Kokoa, Merlina i Traorea, dok je pod upitnikom nastup Endija Delora.

Očekujemo da Lion osvoji sva tri boda pred svojim navijačima i upiše bitna tri boda kojima bi se dodatno približio vrhu tabele Lige 1.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!