SEVILJA IMA LEPU PREDNOST, ALI... Fener ne gubi evropske mečeve kod kuće

O. M.

16. 03. 2023. u 09:53

FENERBAHČE dočekuje Sevilju na svom Šukru Saradžoglu stadionu, u revanšu osmine finala Lige Evrope.

СЕВИЉА ИМА ЛЕПУ ПРЕДНОСТ, АЛИ... Фенер не губи европске мечеве код куће

Foto: Profimedia

Gosti u Istanbul dolaze sa prednošću od 2:0 iz prve utakmice pa će Fener imati težak posao da izbori četvrti plasman u četvrtfinale nekog evrokupa u istoriji, a drugo posle polufinala Lige Evrope 2013. godine. 

Turski predstavnik nije igrao takmičarsku utakmicu od poraza u prvom susretu, kojim je prekinuta serija nepobedivosti od sedam pobeda i jedne nerešene utakmice. Žuto-crni su od katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Tursku odigrali samo dve prvenstvene utakmice i jednu prijateljsku. S druge strane, tim naših Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića je pred prvu utakmicu bio u krizi rezultata, ali je evropska pobeda pozitivno uticala na igrače pa su u narednoj utakmici savladali Almeriju i tako pobegli sa dna tabele La lige. 

Sevilja je šestostruki osvajač Lige Evrope, poslednji put iz 2020. godine, ali ovaj dvomeč daleko je od rešenog. Fenerbahče nikada nije izgubio utakmicu nokaut faze Lige Evrope na svom Šukru Saradžogluu gde gostujuće navijače uvek čeka pakao. Takođe, ove sezone na pet domaćih evroutakmica ima četiri pobede i jednu nerešenu. S druge strane, Sevilja je u katastrofalnoj seriji od deset utakmica bez pobede na gostovanjima, ima po pet poraza i nerešenih utakmica.

Fenerbahče je izgubio devet puta u deset okršaja sa španskim klubovima u evropskim takmičenjima, ali jedinu pobedu ostvario je baš protiv Sevilje u osmini finala Lige šampiona. Bilo je 3:2 za Fenerbahče u Istanbulu i isti rezultat u korist Sevilje na "Pichuanu". Posle produžetaka usledili su udarci sa bele tačke, a Turci su bili sigurniji i plasirali se u četvrtfinale gde ih je izbacio kasniji finalista Čelsi. Tada je za Sevilju nastupao naš bivši reprezentativac Ivica Dragutinović koji je bio jedan od dvojice preciznih sa bele tačke, dok je odlučujući penal za Fenerbahče iskoristio Mateja Kežman.

Prošle godine Fenerbahče nije prošao grupu lige Evrope, a Sevilja je zaustavljena u osmini finala od strane Vest Hema.

Žorž Žezus će na ovom meču moći da računa na oporavljenog napadača Mičija Batšuaija, ali je zato upitan Džošua King. Najveća opasnost po gol Sevilje, koji će verovatno čuvati Dmitrović, jer Horhe Sampaoli je s razlogom izgubio poverenja u Bona posle "šestice" od Atletika, trebalo bi da bude Ener Valensija koji je ove sezone postigao 26 golova iz 33 utakmice.

Dva gola iz prve utakmice predstavljaju komfornu prednost za goste iz Sevilje, koje i nerešen rezultat, pa i minimalni poraz, vode u četvrtfinale.

NAŠ PREDLOG: 1X&GG (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)