''VUKOVI'' IGRAJU SJAJNO KOD KUĆE: Lids se probudio nakon smene trenera

V.M.

18. 03. 2023. u 09:10

VULVERHEMPTON dočekuje ''paunove'' od 16 časova u okviru 28. kola Premijer lige.

ВУКОВИ ИГРАЈУ СЈАЈНО КОД КУЋЕ: Лидс се пробудио након смене тренера

FOTO: EPA

Nakon što su veoma loše igrali u prvom delu sezone i kuburili na dnu tabele, Vulvsi su se podigli u nastavku prvenstva i sada su 13. na tabeli sa 27 osvojenih bodova. Lids je u zoni ispadanja, ali je donekle podigao formu od kada je Džesija Marša na klupi zamenio Havi Garsija i ekipa iz zapadnog Jorkšira ima priliku da pobedom pobegne iz donjeg doma Premijer lige. Iako su udaljeni šest mesta jedni od drugih, današnje protivnike deli samo četiri boda na tabeli.

Razlog za to što je Vulverhemtpon van zone ispadanja je njegova odlična igra kod kuće u poslednje vreme. Domaćin je na prethodne četiri utakmice na svom terenu upisao čak tri pobede uz poraz od Bornmuta. Bolji je bio od Vest Hema, Liverpula i Totnehma, a na tre tri utakmice nije primio gol. 

''Vukovi'' su u prošlom kolu gostovali Njukaslu, iako su igrali dosta dobro i stvarali šanse nisu uspeli da izvuku ni bod i ''svrake'' su slavile sa 2:1. Trener Lopetegi je bio jako besan nakon meča, nahvalio je igru svojih izabranika i rekao je da njegova ekipa oštećena za nedosuđeni penal. 

Lids je prošle godine u samoj završnici prvenstva obezvedio opstanak, a izgleda da ga slična borba očekuje i ove sezone. Na poslednje tri utakmice gost ima pobedu, poraz i prošlonedljni remi sa Brajtonom. ''Galebovi'' su dva puta vodili na ''Loftus roudu'', ali ''paunovi'' se nisu predavali i osvojili su jako bitan bod protiv razigrane čete Roberta de Zerbija. 

Lids igra katastrofalno na gostovanjima ove sezone, van svog stadiona je ostvario samo jednu pobedu (na ''Enfildu'' protiv Liverpula), a generalno je na 12 utakmica pokupio mizernih šest bodova.

Ova dva tima su potpuno ujednačena u skorijoj istoriji međusobnih duela. Na poslednjih pet susreta obe ekipe su slavila po dva puta, a viđen je i remi.

Lopetegi ne može da računa na Kalajdžića, Buena, Čikinja i Dijega Kostu, a upitni su nastupi Pabla Sarabije i Bubakara Traorea.

Sa druge strane, Garsija je lišen usluga Adamsa, Dalasa i Foršoa.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu bez puno golova, a verujemo i da će Vulverhempton nastaviti sa odličnim igrama kod kuće.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)