"JARČEVI" PLAĆAJU CEH? Vreme je da Dortmund proradi

O. M.

18. 03. 2023. u 09:40

FUDBALERI Borusije iz Dortmunda dočekuju Keln u utakmici 25. kola Bundeslige.

ЈАРЧЕВИ ПЛАЋАЈУ ЦЕХ? Време је да Дортмунд проради

FOTO: Tanjug/AP

"Crno-žuti" u ovu utakmicu ulaze kao izraziti favoriti iako na poslednja dva meča nisu okusili slast pobede. Posle bolne eliminacije iz Lige šampiona od Čelsija koji je u dvomeču bio bolji (1:0, 0:2), usledio je Derbi Rura u kome je pretposlednji Šalke osvojio bod protiv drugoplasirane Borusije (2:2).

"Jarčevi" su istorijski loše prolazili na "Vestfalenu", pobedili su ovde samo jednom u poslednja 22 susreta. To je bilo relativno skoro, pre dve i po godine kada su slavili sa 2:1, ali treba napomenuti da je u to vreme usled kovid-restrikcija Borusija bila bez podrške čuvenog "žutog zida" jer je utakmica igrana iza zatvorenih vrata.

I Keln je prošlog vikenda igrao protiv ekipe koja se bori za opstanak, ali je doživeo poraz na svom terenu od Bohuma. Time je potvrđena loša forma "jarčeva" koji su osvojili samo jedan bod na poslednje četiri utakmice. Keln cele ove sezone igra promenljivo. Počeli su sa pet utakmica bez poraza, u narednih pet kola naizmenično su gubili i pobeđivali uz jedan nerešen rezultat. 

Usledila je serija od pet utakmica bez pobede, pa onda novih pet bez poraza, a sada su izgleda opet ušli u ciklus bez pobede. To potvrđuje i podatak da nisu uspeli da postignu pogodak više od mesec dana.

Keln je ekipa na čijim utakmicama pada malo golova - 2,9 po utakmici. Samo Šalke i Union Berlin sa po 2,7 imaju manji prosek. 

Njihovi najbolji strelci su Elijes Skiri i Stefan Tiges sa po pet golova. Tunižanin je poslednji put bio strelac u pobedi nad Ajntrahtom kada se dva puta upisao, a visoki napadač koji je letos došao iz Dortmunda još duže čeka na gol, pošto od demoliranja Verdera (7:1) sredinom januara nije pronašao put do protivničke mreže.

Tiges je bio strelac i u pobedi Kelna nad Dortmundom u prvom delu sezone (3:2), dok je Skiri postigao oba gola u gore pomenutoj pobedi od 2:1 pred praznim tribinama Vestfalena.

Trener Borusije Edin Terzić moraće da sastavi tim bez dvojice najboljih strelaca Julijana Brandta i Jusufe Mukoka, kao i Karima Adejemija, ali postoje veliki izgledi da se u sastav vraća Marko Rojs koji je zbog bolesti propustio Derbi Rura.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,48) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković