"SVRAKE" SVE BLIŽE LIGI ŠAMPIONA: Everton se opet vadi protiv NJukasla?

O. M.

27. 04. 2023. u 08:04

NjUKASL gostuje Evertonu u utakmici 33. kola engleske Premijer lige.

СВРАКЕ СВЕ БЛИЖЕ ЛИГИ ШАМПИОНА: Евертон се опет вади против Њукасла?

FOTO: AP/Tanjug

"Svrake" su se posle kraće pauze vratile u pobednički ritam i na poraz od Aston vile odgovorile demoliranjem Totenhema proteklog vikenda. Bilo je 6:1, a pet prvih golova na utakmici (Marfi i Isak po dva, Džoelinton jedan) fudbaleri Njukasla postigli su za samo 19 minuta, između drugog i 21. U drugom delu utakmice Hari Kejn je pogodio za Totenhem, a šesti gol za Njukasl postigao je Kalum Vilson.

Samo je Mančester siti postigao pet golova u istoriji Premijer lige za manje vremena, protiv Votforda, 2019. godine. Njukasl sada ima 54 postignuta gola u ligi, što je njihov najveći broj od 2002/03 (takođe 54), u sezoni u kojoj su završili kao treći.

Njukasl, koji je sada treći sa 59 bodova iz 31 utakmice, ovom pobedom je praktično izbacio Totenhem iz borbe za Ligu šampiona, a "pevci" su čak pali na sedmu poziciju nakon što je Aston vila protiv Fulama nastavila svoj pobednički niz pod Unajom Emerijem i Liverpul osvojio tri boda na jučerašnjem meču protiv Vest Hema.

Everton je remijem bez golova na gostovanju Kristal palasu zabeležio petu utakmicu u nizu bez pobede. Od Božića po gregorijanskom kalendaru, "karamele" su ostvarile samo tri pobede, sve tri po 1:0, protiv Arsenala, Lidsa i Bornmuta. Sada su izabranici Šona Dajša, koji je ovaj remi ocenio kao "zarađen poen", devetnaesti sa 28 bodova, ali bi pobedom nad Njukaslom mogli da izađu iz "crvene zone" jer im je na ruku išao rezultat od utorka u kome su Lids i Lester podelili bodove i sada imaju samo dva odnosno jedan bod viška. Ispod "karamela" nalazi se samo Sautempton sa 24, dok je Notingem Forest jučerašnjom pobedom pobegao iz opasne zone.

Everton je prošle godine negde u ovo vreme, ili nekoliko nedelja ranije, minimalnom pobedom nad Njukaslom preokrenuo sezonu. Do tog momenta imao je ukupno šest pobeda, a onda je do kraja šampionata ostvario još pet i tako obezbedio opstanak. Bila je to prva pobeda Evertona nad Njukaslom posle pet susreta i jedina u poslednjih šest. Njukasl je jesenas pobedio sa 1:0, golom Almirona u 31. minutu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)