BASKIJCI SANJAJU LIGU ŠAMPIONA: ''Rohiljosi'' u odličnom ritmu

V.M.

28. 04. 2023. u 09:00

FUDBALERI Osasune dočekaće Real Sosijedad u okviru 32. kola La lige.

БАСКИЈЦИ САЊАЈУ ЛИГУ ШАМПИОНА: Рохиљоси у одличном ритму

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Domaćin je uhvatio zalet u poslednje vreme i igra veoma dobro. Na protekle četiri utakmice upisao je tri pobede uz poraz od Rajo Valjekana. Osasuna se trenutno nalazi u seriji od dva vezana trijumfa i danas će pokušati da ostvari het-trik, bila je bolja od Betisa (3:2) a nakon toga je savladan Kadiz (0:1). 

''Rohiljosi'' zauzimaju osmo mesto na tabeli sa 44 osvojena boda, a početkom sledećeg meseca očekuje ih obračun sa Real Madridom u finalu Kupa kralja, tako da se može reći da igraju veoma dobru sezonu.

Sa druge strane, Real Sosijedad ima odličnu priliku da se nakon devet godina vrati u Ligu šampiona. Trenutno je četvrti na tabeli i ima pet bodova više od petoplasiranog Viljareala sedam kola pre kraja. Ne može se reći da su Baskijci u dobroj formi jer su na poslednjih pet utakmica pokupili samo sedam bodova. Ostvarili su dve pobede uz isto toliko poraza, dok su u prošlom kolu remizirali sa Betisom (0:0). 

''Plavo-beli'' su većim delom sezone igrali veoma solidno u gostima (27 bodova na 16 utakmica), ali u u poslednje vreme su posrnuli, ne znaju za pobedu van ''Anoete'' već dva meseca i danas je pravo vreme da se prekine taj post.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Sosijedad je rutinski slavio golovima Mendeza i Serlota.

Osasuna je jedna od najgorih napadačkih ekipa lige sa 29 postignutih golova, dok su gosti među najboljim odbranama prvenstva sa isto toliko primljenih pogodaka i zbog toga očekujemo tvrdu utakmicu.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)