MANČESTER KORISTI RASULO U TOTENHEMU: ''Pevci'' nakon sramote protiv NJukasla ponovo smenili trenera

V.M.

27. 04. 2023. u 08:35

OBRAČUN ekipa koje se bore za plasman u Ligu šampiona.

МАНЧЕСТЕР КОРИСТИ РАСУЛО У ТОТЕНХЕМУ: Певци након срамоте против Њукасла поново сменили тренера

FOTO: Tanjug/AP

Totenhem je u katastrofalnoj formi, što se i videlo za vikend kada je ponižen na ''Sent Džejms parku'' od strane Njukasla koji ga je u dominatnom stilu savladao sa 6:1 (nakon 20 minuta igre bilo je 5:0). Uprava je reagovala smenivši Stelinija, a njegovu ulogu do kraja sezone preuzeće Rajan Mejson koji je već jednom bio trener kluba kada je Morinjo smenjen krajem sezone 2020/2021. Sa druge strane, Junajted je u jako zanimljivom polufinalu FA kupa savladao Brajton nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i tako zakazao gradski derbi sa Sitijem u finalu.

Ozbiljni problemi drmaju domaćina koji je na poslednjih devet utakmica upisao samo dve pobede. Trenutno je šesti na tabeli i mora da trijumfuje danas kako bi održao kakve-takve šanse za plasman u Ligu šampiona jer zaostaje šest bodova za današnjim protivnikom koji je na četvrtom mestu, a uz to je odigrao meč manje od ''pevaca''. 

Ova sezona je trebala biti ta u kojoj će Totenhem prekinuti post za trofejima predvođen Konteom i Kejnom, ali do toga nije došlo. Italijan je smenjen nakon što je ''poludeo'' na pres-konferenciji protiv Sautemptona kada je bio vidno iznerviran odigranim remijem, a sve su glasnije priče po britanskim medijima da će i Kejn ''napustiti brod koji tone'' na leto, a kao glavni kandidat za kupovinu njegovih usluga spominje se upravo Mančester junajted koji je navodno spreman da plati 100 miliona evra.

''Crveni đavoli'' su vezali tri ligaške pobede bez primljenog gola (Brentford, Everton, Notingem forest) i ako bi danas upisali i četvrtu, to bi bilo prvi put da su to učinili još od šampionske sezone 2012/13.

Erik ten Hag ima veoma zadovoljavajuću debitantsku sezonu na klupi velikana. Osvojio je EFL kup, očekuje ga finale FA kupa, zauzima top četiri mesto u Premijer ligi, a jedina mrlja je ispadanje od uvek neugodne Sevilje u Ligi Evrope u četvrtfinalu.

Totenhem je 2020. ponizio Junajted na ''Old trafordu'' rezultatom 1:6, ali Mančester je od tada vezao četiri pobede u duelima sa ''pevcima''.

U redovima domaćina neće biti Bentankura, Bisume, Emerson Rojala, Sesenjona i Ljorisa koji se povredio protiv Njukasla.

Kod gosta, holandski stručnjak neće moći da računa na Martineza, Varana, Donija van de Beka i Čarnača, dok su pod upitnikom nastupi Bruna Fernandeša i Skota Mektomineja.

Iako ga muči kriza, Totenhem generalno igra dosta dobro kod kuće (33 osvojena boda na 16 utakmica), a kad na to dodamo formu Junajteda, verujemo da je najbolje odigrati da oba tima postižu barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu