POBEDNIK OSTAJE: Roteram i Kardif imaju "meč-loptu" za opstanak u Čempionšipu, provala oblaka sprečila prvi pokušaj odigravanja ove utakmice

O. M.

27. 04. 2023. u 10:30

DOK je na vrhu Čempionšipa dosta toga već rešeno, na dnu, dva kola pre kraja, sve vri. Za tri mesta koja vode u ligu jedan "konkuriše" sedam ekipa, od kojih se dve sastaju danas u ponovljenom meču 38. kola u kome Roteram dočekuje Kardif.

ПОБЕДНИК ОСТАЈЕ: Ротерам и Кардиф имају меч-лопту за опстанак у Чемпионшипу, провала облака спречила први покушај одигравања ове утакмице

Foto: Profimedia

Ta utakmica igra se od početka po odluci Lige, iako je 18. marta već odigrano 48 minuta, a Kardif je u tom trenutku vodio sa 1:0. Meč je isprva nakratko prekinut zbog poplave na terenu koju je izazvala provala oblaka tokom pauze između dva poluvremena. Iako je kiša ubrzo stala, drenaža na stadionu "Novi Jork" nije odradila posao pa je utakmica trajno prekinuta.

Pobednik duela obezbedio bi 99,9 odsto opstanak jer bi samo u slučaju rukometnih rezultata u preostala dva kola mogao na gol-razliku da se nađe iza Redinga, jedine ekipe u zoni ispadanja koja bi tada imala teoretsku šansu da se bodovno izjednači sa njim. Ali zato bi poraženi morao da strepi u preostale dve runde, jer bi razlika između njega i pomenutog Redinga ostala samo tri boda. 

Roteram je proteklog vikenda poražen sa 2:1 od Bristol roversa, a drugi gol "mlinari" su primili u zaustavnom vremenu. Bila je to četvrta uzastopna utakmica bez pobede za ekipu Mata Tejlora.

Kardif je igrao 1:1 sa Stoukom za vikend, iako je gubio od 16. minuta. 

U prvom delu sezone Kardif je pobedio "mlinare" sa 1:0, a Roteram nema pobedu u međusobnim susretima od 2015. godine.


NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)