MEČ STOLEĆA U BAČKOJ TOPOLI: TSC i Čukarički biju bitku vrednu Lige šampiona

O. M.

27. 04. 2023. u 09:07

ODAVNO neka utakmica domaćeg fudbalskog prvenstva nije bila važnija od "večitog derbija", a upravo to može da se kaže za današnji susret TSC i Čukaričkog, koji može da odluči drugog putnika u Ligu šampiona iz Mocart bet Super lige Srbije.

МЕЧ СТОЛЕЋА У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: ТСЦ и Чукарички бију битку вредну Лиге шампиона

FOTO: FK Čukarički

Iako će posle utakmice u Bačkoj Topoli do kraja prvenstva u opticaju biti još 15 bodova, pobednik će sigurno dobiti snažan vetar u leđa da do kraja zadrži drugo mesto.

Čukarički trenutno ima tri boda više od TSC-a, ali i slabiji međusobni skor koji odlučuje o plasmanu u slučaju istog broja bodova. U regularnom delu sezone bilo je 1:1 u Bačkoj Topoli, dok je TSC ostvario ubedljivu pobedu od 4:1 na Banovom brdu, u prvom kolu šampionata.

TSC je u prošlom kolu doživeo težak poraz od Crvene zvezde 1:4, a posle utakmice svi u klubu bili su razočarani, pa i trener Žarko Lazetić koji je priznao da su se on i igrači pre utakmice nadali da mogu da iznenade šampiona na Marakani.

Čukarički u ovaj derbi ulazi sa dve uzastopne pobede od po 1:0 nad Partizanom, kojim je izabranike Igora Duljaja gotovo izvesno izbacio iz trke za drugo mesto. To su bile peta i šesta uzastopna pobeda ekipe Dušana Kerkeza, niz koji će u narednom periodu biti teško nastaviti, jer, posle TSC, Čuka gostuje Zvezdi, pa dočekuje Vojvodinu. Ali posle toga do kraja šampionata ima sve lakše protivnike, iz donjeg dela tabele plej-ofa.

TSC će u ovom meču biti pojačan za napadača Petra Ratkova koji se vraća posle suspenzije. Čukarički ima na raspolaganju sve igrače i sigurno je da će najboljih jedanaest izaći na teren u četvrtak u Bačkoj Topoli. 

U dosadašnjih devet međusobnih susreta ovih rivala TSC je slavio tri puta, Čukarički ima dve pobede, dok je četiri puta bilo neodlučeno.

NAŠ PREDLOG: 2-4 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)