DERBI U BELORUSIJI: Soligorsk smanjuje minus koji mu je nametnuo savez

V.M.

06. 07. 2023. u 10:30

U okviru 15. kola beloruskog prvenstva gledaćemo obračun BATE Borisova i Šahtjora Soligorska.

ДЕРБИ У БЕЛОРУСИЈИ: Солигорск смањује минус који му је наметнуо савез

FOTO: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Domaćin je u prošlom kolu konačno došao do tri boda. Postio je pet kola (tri poraza, dva remija), ali je to prekinuo trijumfovom nad Nemanom od 1:0. Gol odluke postigao je Gromiko.

BATE je sada šesti na tabeli sa 19 osvojenih bodova i lider Dinamo Minsk mu beži čak 12 bodova, dok trećeplasirani (poslednje mesto koje vodi u Evropu) Torpedo Žodino ima sedam bodova prednosti u odnosu na beloruskog velikana.

Sa druge strane, Šahtjor bije bitku sa minusom od 35 bodova koji mu je savez nametnuo zbog nameštanja utakmica prošle sezone. Na 13 odigranih utakmica sakupio je 29 bodova, a olakšavajuća okolnost mu je što je prvi tim iznad crte, Belšina, započela sa -11 poena i ako bi danas slavio, mogao bi da je pretekne i tako pobegne iz zone ispadanja.

Ekipa iz Soligorska je u prošlom kolu bila bolja od Slutska sa 1:0.

Ovo će biti prvi ovosezonski duel današnjih rivala, prošle godine oba tima su upisala po pobedu (Šahtjor 2:0, BATE 1:0).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024