OBRAČUN GLAVNIH KANDIDATA ZA OSVAJANJE PREMIJER LIGE: Može li Arsenal konačno da savlada ''građane''?

V.M.

06. 08. 2023. u 09:05

KAO i svake godine, Komjuniti šilda najavljuje sezonu u Premijer ligi, a ovoga puta u njemu će se sastati glavni kandidati za titulu, Arsenal i Siti.

ОБРАЧУН ГЛАВНИХ КАНДИДАТА ЗА ОСВАЈАЊЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Може ли Арсенал коначно да савлада грађане?

FOTO: Tanjug/AP

Mančester siti je prošle sezone pokazao zašto je najbolja ekipa u Evropi osvojiši popularnu ''tripletu'' (Premijer liga, FA kup, Liga šampiona), dok je Arsenal svoje mesto u Komjuniti šildu zaradio tako što je ''građanima'' bio najveća pretnja u domaćem prvenstvu zauzevši drugo mesto na tabeli.

Iako nije uspeo da svrgne Siti sa trona, Arsenal je prošle sezone pokazao da se ekipa razvija u pravom pravcu i sa velikim očekivanjima ulazi u novu kampanju. Uprava kluba je prepoznala kvalitet koji Mikel Arteta donosi na klupi i dovela mu je veliki broj pojačanja.

Svakako se od njih najviše ističe doskorašnji kapiten Vest Hema, Deklan Rajs, koji je postao najskuplji Englez u istoriji fudbala (120 miliona evra), a uz njega dovedeni su Kaj Haverc (75 miliona), kao i Jurijen Timber (40 miliona).

Očekivanja su velika na ''Emiratima'' ove sezone i ekipa iz prestonice veruje da je spremna da konkuriše za sam vrh ne samo engleskog, nego i evropskog fudbala jer se nakon par godina odsustva vraća u Ligu šampiona.

Siti je prošle sezone konačno osvojio najeltinije evropsko takmičenje, ali Gvardiola se sigurno neće tu zaustaviti i Španac je oran da zacementira svoje ime u imenima najvećih trenera u istoriji fubdala.

Ekipa je preko leta doživela određene promene, ali okupljeni sasatv će sigurno biti velika fudbalska sila. Plavi deo Mančestera napustili su kapiten Ilkaj Gundogan (Barselona), kao i Rijad Marez kojeg su sa ''Etihada'' odvukli saudijski milioni (Al Hilal). Ipak, uprava kluba nije sedela skrštenih ruku i dovedena su dva hrvatska reprezentativca. Jedan od njih je dugogodišnja Gvardiolina želja Mateo Kovačić, kao i najskuplji defanzivac u istoriji fudbala Joško Gvardiol.

Pored toga Siti nije pravio veće promene, a ono što je bitno je da u novu kampanju spreman ulazi neprikosnoveni Erling Holand koji je prošle sezone na 53 odigrane utakmica čak 52 puta tresao mrežu protinvika.

''Građani'' dominiraju u međusobnim duelima sa Arsenalom, prošle sezone su ga porazili tri puta, a generalno gledano su vezali čak osam pobeda nad ''tobdžijama''.

Očekujemo da gledamo jedan borben meč u kojoj će oba tima biti željna da sezonu otvore osvajanjem trofeja i zbog toga verujemo da će biti pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene