"ORLOVI" RANO LETE IZ EVROPE: Benfiki samo pobeda protiv Intera produžava nadu da će dočekati proleće na međunarodnoj sceni

O. M.

29. 11. 2023. u 12:21

BENFIKA će u petom kolu grupne faze Lige šampiona ugostiti Inter. Utakmica je na programu u sredu od 21 čas na stadionu Da Luz.

ОРЛОВИ РАНО ЛЕТЕ ИЗ ЕВРОПЕ: Бенфики само победа против Интера продужава наду да ће дочекати пролеће на међународној сцени

Tanjug/AP

Iako su odavno ostali bez šansi za prolaz u osminu finala Lige šampiona, "orlovi" se i dalje nadaju prolazu u Ligu Evrope. A za to im je potrebna pobeda ovde ili u najgorem slučaju da ostvare isti ili bolji rezultat nego Salcburg protiv Sosijedada. U slučaju da Salcburg ostvari bolji rezultat u ovom kolu, biće gotova i borba za treće mesto. 

Neće to biti lako jer Benfika je uz Antverpen jedina ekipa koja još nije osvojila nijedan bod ove sezone. Na drugoj strani, u portugalskoj Primeira ligi Benfika igra odlično i posle 11 kola deli prvo mesto sa gradskim rivalom Sportingom.

U prethodnom kolu "orlovi" su pobedili upravo "lavove" i to sa 2:1 posle preokreta, treba ipak napomenuti da su do pobede stigli golovima u četvrtom i sedmom minutu nadoknade izgubljenog vremena i to tek nakon što je Sporting ostao sa igračem manje.

Inter se sa Sosijedadom bori za prvo mesto, ali današnje utakmice u ovoj grupi, bez obzira na to kako se obe završe, neće uticati na konačan plasman, o tome će rešavati međusobni susret u poslednjem kolu. S tim što se može desiti da Sosijedadu odgovara i bod u toj utakmici, pod uslovom da Inter večeras ne ostvari bolji rezultat od španske ekipe.

Inter je remijem u "derbiju Italije" protiv Juventusa prekinuo niz od sedam pobeda, ali je produžio seriju bez poraza na deset utakmica. 

Ovo će biti četvrti duel Intera i Benfike u kalendarskoj godini. Dva puta do sada pobedili su nerazuri, dok je jedan meč završen bez pobednika.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)