"LAV" SE PROBUDIO: "Orlići" polako gube snagu, ali stiže im pojačanje sa AFKON-a

O. M.

16. 02. 2024. u 08:41

NAJPRIJATNIJE iznenađenje francuskog šampionata Nica, Lionu, ekipi koja je na startu sezone bila najneprijatnije iznenađenje, ali je u poslednje vreme značajno popravila formu, pa se može reći da je ovo derbi 22 kola Lige jedan..

ЛАВ СЕ ПРОБУДИО: Орлићи полако губе снагу, али стиже им појачање са АФКОН-а

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta na stadionu "Park olimpik" u Lionu.

Posle velikih "porođajnih muka" na startu sezone, Lion je konačno počeo da igra u skladu sa renomeom kluba. U poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima "lavovi" su upisali osam pobeda, uz poraze na gostovanjima od Rena 3:2 i Avra 3:1. Dobra igra "dečaka" se odrazila i na njihovu poziciju na tabeli, pa je Lion prvi put izašao iz neugodne zone ispadanja u kojoj se nalazio od početka šampionata.

Domaćin je pred duel sa Nicom na 13. mestu, sa tri boda više od Lorijena, koji je prvi ispod crte. Ipak, ako žele da se potpuno udalje od opasne zone, izabranici Pjera Sažea moraju da nastave u istom ritmu kao u prethodnom periodu.

Kao potvrda dobre forme došao je i plasman u polufinale nacionalnog Kupa Francuske koje je Lion izborio pobedom nad jakom ekipom Lila. To je višestruko značajan uspeh jer ne samo da je podigao saopouzdanje igračima koji sada vide da mogu da se nadigravaju i sa najjačima nego bi eventualni uspeh u ovom takmičenjeu doneo i evropsku jesen naredne sezone, što je preko Lige gotovo nemoguća misija.

S druge strane, Nica je u poslednje vreme malo pokvarila svoj položaj na tabeli, ne u pogledu plasman gde je i dalje druga iza višestrukog uzastopnog šampiona Francuske Pari Sen Žermena, nego kada je reč o bodovnom zaostatku za "svecima".

To ipak ne menja činjenicu da je Nica  definitivno najprijatnije iznenađenje sezone, ne samo u Francuskoj, nego uz lidera nemačke Bundeslige Bajer iz Leverkuzena u svim Ligama petice pa verovatno i u celoj Evropi.

Posle 21 meča "orlići" su skupili 39 bodova, 11 manje od lidera i višestrukog šampiona, ekipe PSŽ-a. U poslednje vreme problem ove ekipe je konzistentnost jer ne mogu da vežu nekoliko dobrih rezultata.

Razloge za to treba tražiti u nešto lošijim izdanjima na strani, jer su kod kuće i dalje vrlo uspešni, uprkos nedavnom porazu od Monaka, koji je bio prvi na domaćem terenu u sezoni. Može se reći da u toj utakmici "orlići" nisu imali sreće, jer su uprkos tome što su gotovo celo drugo poluvreme imali igrača manje, bili opasniji pred golom protivnika.

Ali, stvari se možda menjaju na bolje u gostima. Poslenji izlet imali su "orlići" u Brestu, protiv tada trećeplasiranog domaćina, u međuvremenu ih je pretekao Monako, i uspeli su da ostanu neporaženi, odigravši meč bez golova.

Za Nicu je ioak najvažiije što se završio Afrički kup nacija, jer je najveći razlog njihovog posrtanja u poslednje vreme bio veliki broj odsutnih igrača koji su nastupali za reprezentsacije svojih zemalja na šampionatu Crnog kontinenta.

Nica će ipak biti oslabljena i danas. Dante počinje da služi kaznu zbog crvenog kartona protiv Monaka, a Diop i Beka Beka su povređeni. S druge strane, Lion će nastupiti bez komandanta odbrane Džejka Obrajena koji je skupio deset žutih kartona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!