TIP -DERBI: Nekada derbi, danas zicer za domaćina

Novosti online

16. 02. 2024. u 08:00

MANČESTER SITI DOČEKUJE ČELSI U OKRŠAJU 25. KOLA ENGLESKE PREMIJER LIGE

ТИП -ДЕРБИ: Некада дерби, данас зицер за домаћина

Foto: Printskrin

KVALITETOM i kvotom, fudbaleri Mančester sitija su apsolutni favoriti protiv Čelsija u predstojećem derbiju 25. kola engleske Premijer lige koji će se odigrati na “Etihadu” u subotu (18.30). Londonskim plavcima ostaju samo inspiracija, lukavstvo i sreća u pokušaju da pomrse račune aktuelnom šampionu i sapletu ga na putu ka odbrani trona.

Pozitivnom ishodu po sastav Maurisija Poketina posebno bi se obradovali Liverpul i Arsenal, koji se sa “građanima” nalaze u neizvesnoj šampionskoj trci. S obzirom da je u prvom međusobnom ovosezonskom duelu dve ekipe na kraju 90 minuta na semaforu stajalo neverovatnih 4:4, sve je moguće.

Četiri primljena gola u bolnim porazima od Liverpula i Vulverhemptona spustili su “plavce” u još nižu tačku na tabeli i u očima navijača. Dobre stvari su ulazak u finale Liga kupa gde će se za trofej boriti sa “redsima” 25. februara na “Vembliju”, kao i preokret protiv Krisstal Palasa (3:1)-

Da pristalice aktuelnog evropskog prvaka imaju puno više razloga za optimizam pred ovosubotnji okršaj pokazuje i to što za poraz ne znaju od 6. decembra prošle godine. Pritom se nalaze u seriji od deset pobeda u svim takmičenjima, dok su u 2024. slavili u svih šest utakmica koje su dosada odigrali.

Kada se tako predstave stvari, onda realno gosti nemaju šta da traže u ovom duelu, kao što nisu prethodne skoro tri godine. Toliko dugo Čelsi ne zna za pobedu nad Sitijem kojeg je poslednji put savladao 29. maja 2021. i to u finalu Lige šampiona (1:0). Od te istorijske noći za londonski klub, Siti je nanizao šest trijumfa uz ovaj poslednji ligaški remi, a posebno je zanimljivo da Čelsi u svim tim porazima nijednom nije zatresao rivalovu mrežu, što samo dodatno potvrđuje njegovu bespomoćnost.

SUBOTA, 18.30

MANČESTER S. - ČESLI  1&3+  (1.85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)