POBEDA ZA MIRAN PUT U ATINU: Fiorentina još nije obezbedila Evropu sledeće sezone

O. M.

23. 05. 2024. u 11:20

FIORENTINA i Kaljari otvaraju poslednje, 38. kolo italijanske Serije A. Utakmica se igra od 20.45 na Sardiniji.

ПОБЕДА ЗА МИРАН ПУТ У АТИНУ: Фиорентина још није обезбедила Европу следеће сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Za "ostrvljane", koji su pre četiri dana pobedom nad Sasuolom obezbedili opstanak, ovo će biti kraj teške sezone, dok "ljubičaste iz Firence očekuju još dve utakmice koje u velikoj meri mogu da odrede sudbinu kluba u narednoj sezoni.

Fiorentina će do kraja sezone igrati zaostali meč 29. kola sa Atalantom. Taj meč na programu je drugog juna, tri dana nakon što se Fiorentina u finalu Lige konferencija suoči sa Olimpijakosom.

Osvajanjem Lige konferencija ljubičasti bi obezbedili plasman u Ligu Evrope dogodine, a to će kroz ligu teško uspeti jer im trebaju ili dve pobede uz kiks Lacija u poslednjem kolu protiv Sasuola - ili da Roma preskoči Atalantu na petoj poziciji na tabeli i tako plasmanom u Ligu šampiona oslobodi dodatno mesto u Ligi Evrope za Seriju A.

Fiorentina je samu sebe dovela u situaciju da zavisi od drugih u Seriji A, jer je upisala nekoliko neshvatljivih poraza i remija sa ekipama sa dna tabele - porazi od Empolija, Sasuola, Lečea i Verone, nerešene sa Frozinoneom, Udinezeom i opet Empolijem.

Kaljari je zapravo jedina ekipa iz borbe za opstanak s kojom se, bar do sada, nisu mučili. U prvom susretu sezone bilo je 3:0 za "ljubičaste".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)