CRNOGORSKI DERBI U ABA LIGI: Gosti se pobedom približavaju vrhu tabele

V.M.

18. 12. 2022. u 10:10

MORNAR iz Bara će dočekati Budućnost od 19 časova.

ЦРНОГОРСКИ ДЕРБИ У АБА ЛИГИ: Гости се победом приближавају врху табеле

FOTO: ABA liga/KK Budućnost

U derbiju 11. kola domaćin će pokušati da podigne formu jer ima samo jednu pobedu u prethodna četiri kola, dok Budućnost ima priliku da trijumfom poboljša svoj skor na sedam pobeda i četiri poraza i tako se približi samom vrhu tabele.

Mornar igra ispod očekivanja ove sezone, trenutno ima samo četiri pobede uz šest poraza i zauzima razočaravajuće 11. mesto na tabeli. ABA liga je ove sezone proširila plej-of na osam timova i apsolutni minimum koji domaćin mora da ispuni je plasman u plej-of. U prošlom kolu izabranici Mihaila Pavićevića očekivano su poraženi u Beogradu od strane Crvene zvezde, bilo je 93:77. Apsolutni poglavica ekipe je sjajni plejmejker Deron Rasel koji privlači interesovanje brojnih ekipa širom Evrope. Bivši student Roud Ajlenda u proseku beleži 26 poena, a uz to ima i 6.6 asistencija po meču.

Sa druge strane Budućnost ima veoma solidnu sezonu za sada. Posebno se ističu dobre igre u Evrokupu. U grupi ''B'' trenutno zauzimaju treće mesto sa skorom od pet pobeda i tri poraza. Prošlog vikenda izabranici Vladimira Jovanovića su pobedili Studentski centar sa 88:76, a preko nedelje bolja od njih je bila Gran Kanarija koja ih je savladala 79:71 nakon produžetaka. Dva igrača koja se najviše ističu su Kamerun Rejnolds i Trej Bel-Hejns, koji u proseku beleže 14.5 odnosno 14.3 poena po utakmici u ABA ligi.

Što se tiče međusobnih duela, u pretodnih pet susreda Budućnost ima tri pobede, dok je Mornar slavio dva puta. Zanimljiv je podatak da je u svakom od tih mečeva trijumfovala ekipa koja je bila domaćin.

Mornar voli da igra brzu košarku sa dosta koševa, a ni Budućnost nije strana tome, tako da očekujemo da se prebaci granica za ukupan broj poena na utakmici.

NAŠ TIP: ukupno poena +169,5 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića