LIGA KONFERENCIJA „Vučica” gladna osvete

Novosti online

06. 04. 2022. u 08:12

POČINjU 1/4 finalni mečevi Lige konferencija, Bodo i Roma opet u klinču

ЛИГА КОНФЕРЕНЦИЈА „Вучица” гладна освете

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Na početku beše 32 kluba, a sada ih ostade samo osam. Osam veličanstvenih koji će se boriti za prvi istorijski trofej u novoformiranom UEFA takmičenju, Ligi konferencija.

U četvrtak, isto kada se budu igrali mečevi Lige Evrope i treći evropski klupski ešalon naći će se u borbi za plasman u polufinale prvim četvrtfinalnim duelima koje čine: Fejenord – Slavija Prag (18.45), Bodo Glimt – Roma (21.00), Lester – PSV (21.00) i Marselj – PAOK (21.00).

„Bubamara” je opet spojila norveškog šampiona i rimsku „vučicu”, koja nema lepa sećanja na prvi ovosezonski dvoboj. Bodo je u grupnoj fazi očitao ozbiljnu fudbalsku lekciju sastavu Žozea Morinja, dobivši ga prvo kod kuće sa neverovatnih 6:1, u možda i najšokantnijem epilogu jedne utakmice u ovoj takmičarskoj godini, da bi zatim i u „večnom gradu” odoleo velikanu italijanskog fudbala (2:2). Pokazali su Norvežani da imaju streptomicin za Romu, čak su je ozbiljno i posramili. Međutim, povređen ponos je uvek opasna stvar. Zato i kladionice vide Italijane kao očigledne favorite, ne samo u ovom dvomeču, već do samog kraja (kvota 4.13 da će osvojiti takmičenje).

FOTO: EPA

Partizanov dželat Fejenord dobio je, bez sumnje, najlakšeg rivala. Praška Slavija ne poseduje ništa posebno čime bi pretila, dok je holandski tim u duelu sa crno-belima pokazao da ima želju da se vine visoko.

Drugi predstavnik iz „zemlje lala” PSV je na dosta težem zadatku, pošto mu se na putu za Tiranu, gde će se igrati ovogodišnje finale, isprečio engleski Lester. Premijerligaš je u Konferencijsku ligu ušetao iz Lige Evrope i uspešno je preskočio dve stanice, stigavši do najboljih osam i sada ima cilj da ide do samog kraja.

FOTO: EPA

Sličnim putem je išao i Marselj, koji ipak bije značajno važnije bitke u domaćem šampionatu, gde nastoji da do kraja sačuva drugu poziciju i tako sebi dogodine osigura igranje u Ligi šampiona, pa bi tako dvomeč sa grčkim Paokom mogao da posmatra kao manje važan.

RASPORED

Četvrtak

18.45 Fejenord – Slavija 1.80 3.83 4.20

21.00 Bodo Glimt – Roma 3.33 3.58 2.09

21.00 Lester - PSV 2.12 3.57 3.27

21.00 Marselj – PAOK 1.46 4.34 6.93

KVOTE ZA PRVAKA

Roma 4.13

Marselj 4.23

Lester 4.25

Fejenord 8.50

PSV 9.00

Bodo 15.00

Slavija 18.00

PAOK 23.50

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)