NASTAVLJA SE SRPSKA SUPERLIGA: Zvezdi lepo na plus deset

Đ. S.

03. 02. 2023. u 10:15 >> 09:45

CRVENO-BELI su veliki favoriti da šesti put uzastopno podignu trofej namenjen šampionu države

НАСТАВЉА СЕ СРПСКА СУПЕРЛИГА: Звезди лепо на плус десет

FOTO: M. Vukadinović

Posle skoro tri meseca pauze, na velika vrata vraća se i srpski fudbal! Šampionska trka nije toliko uzbudljiva kao lane, prednost Crvene zvezde na poslednjem preseku iznosila je deset bodova u odnosu na Partizan, ali iz redova petostrukog vezanog prvaka Srbije su više puta poručili da ništa nije gotovo i da će do kraja prvenstva svakom izazovu pristupiti maksimalno ozbiljno.

Na programu je još deset kola uz plej-of, tokom kojih će se pored bitke za najvredniji pehar, voditi borba i na frontovima za Evropu, ulazak u najboljih osam, ali i za opstanak u elitnom rangu domaćeg fudbala.

Prvi će na teren izaći fudbaleri Kolubare i Radnika u petak od 18 časova, a kada se pogleda tradicija, Surduličani su bez poraza u istoriji od Lazarevčana u šest međusobnih okršaja. Ipak, ako uzmemo u obzir da je Radnik u toku prvih 19 kola osvojio osam bodova i prvi je kandidat za ispadanje, čini se da je Kolubara u nikad boljoj prilici da stigne do prvenca protiv rivala sa juga Srbije. Treba napomenuti da je Radnik u svoje redove vratio Milana Makarića, ubojitog napadača i najboljeg strelca Superlige u istoriji, koji je navikao da rešeta mreže na domaćim igralištima.

Subotnji program biće daleko bogatiji, sa centralnim okršajem na stadionu „Rajko Mitić“ gde će Zvezda dočekati Vojvodinu u derbiju kola (16.00). Odigraće beogradski i novosadski crveno-beli okršaj u čast Siniše Mihajlovića, legendarnog fudbalera oba kluba, koji je preminuo sredinom decembra, i sigurno će to biti jedno lepo i emotivno popodne za pristalice oba kluba. Takmičarski motiv biće takođe jako naglašen, iako domaćin slovi za velikog favorita. Najpre zbog činjenice da je u 17 uzastopnih duela sa novosadskom „starom damom“ šampion ostao neporažen, uz 16 pobeda i jednim remijem. Od poslednjih pet duela sa Vojvodinom, Zvezda samo na dva nije uspela da postigne bar dva gola.

Na nedavno okončanim pripremama crveno-beli su ostvarili pet pobeda, uz poraz od Ludogoreca, dok je Vojvodina u Antaliji nastupila sa manje uspeha jer je upisala tri trijumfa, dva remija i jedan poraz. Mada, često ti pripremni mečevi ne oslikavaju najpreciznije formu timova...

Pre Zvezde i “lala”, na teren će Mladost i Radnički iz Niša, dve ekipe koje će probati da pobegnu iz plej-aut zone, kao i Radnički Kragujevac i Voždovac, timovi na dnu plej-of konkurencije.

Biće zanimljivo i kako će se pokazati Čukarički posle zimskih priprema, a prvi izazov za Brđane je gostovanje Spartaku u Subotici. Samo dva puta u poslednjih deset sudara Beograđana i Subotičana oba tima nisu postigla pogodak.

U fokusu trećeg dana nastavka srpskog prvenstva biće okršaj Napretka i Partizana u Kruševcu. Prošle godine, okršaj sa „čarapanima“ i minimalni remi u prolećnom delu prvenstva u Humskoj bio je jako bolan, ali od tada crno-beli imaju dve vezane pobede protiv Napretka (3:0, 1:0). Ako se uzme u obzir tradicija na prethodnih pet mečeva ova dva tima, „valjak“ ima četiri trijumfa i remi, dok je na nešto većem uzorku, od deset pređašnjih okršaja, Partizanov učinak protiv Napretka šest trijumfa uz po dva remija i poraza.

Kada su pripreme u pitanju, crno-beli su na šest utakmica imali tri nerešene, dva izgubljene i jednu dobijenu utakmicu. Napredak je sa dosta slabijim rivalima ostvario tri pobede i poraz. Poslastica za kraj mogao bi da bude sudar TSC i Novog Pazara, dve ekipe koje su van „večitih“ pokupile možda i najviše simpatija neutralnih ljubitelja domaćeg fudbala. A da će biti neizvesno, pokazuje i pet prethodnih okršaja Topolčana i Pazaraca gde su oba tima imala po dve pobede uz jedan remi, stim što se pamti trijumf TSC iz 2020. rezultatom 7:0.

BOJOVIĆ I RIKARDO KORAK ISPRED OSTALIH

Biće neizvesna trka i za najboljeg strelca domaćeg prvenstva, a kladioci koji vole da igraju „specijale“ mogli bi da budu na mukama tokom prolećnog dela Superlige. Trenutno su na vrhu izjednačeni golgeteri Mladosti i Partizana, Milan Bojović i Rikardo Gomeš sa po 11 pogodaka. Iza je Bibars Natho (10), dok Nikola Štulić više nije u konkurencijii budući da je napustio Radnički Niš, a u trku bi mogli da se uključe i Badamosi iz Čukaričkog kao i ljubimac "delija" Katai. Obojica imaju po devet recki na kontu.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!