KLEVETE SA IST RIVERA: “Veliki” balkanski državnici horski ispaljuju arsenal optužbi na račun Srbije

Rade Dragović

24. 09. 2021. u 09:53

Đukanović, Milanović i Komšić našli su mesto gde mogu da se olakšaju od frustracija Srbijom, ali i predahnu od svojih muka

КЛЕВЕТЕ СА ИСТ РИВЕРА: “Велики” балкански државници хорски испаљују арсенал оптужби на рачун Србије

Novosti

ŠTETA što generalni sekretar Antonio Guteres nije u zgradi UN u Njujorku odvojio manju salu sa govornicom, može i pomoćnu prostoriju, bliže ulazu i nazvao je "Protiv Srbije". Tako bi Milo Đukanović, Zoran Milanović i Željko Komšić imali uređeno mesto gde bi mogli da kukaju, smatraju i optužuju koliko misle da treba.

A optužbi i kleveta na račun Srbije ne da im ne manjka, nego nemaju uslove da ih sve temeljno iznesu i obrazlože. Zato su ovaj važan posao "u interesu bezbednosti regiona i njegove evropske perspektive", morali da rade po marginama Generalne skupštine UN i hodnicima zdanja na Ist Riveru.

Uzoriti Milanović i Đukanović, kao da im je savetnik za spoljnu politiku Benjamin Kalaj, izvukli su dobro poznati arsenal optužbi i upozorili su svet da mu najveća opasnost preti iz Beograda. Pominjan je opet rat, velikosrpski nacionalizam, hegemonija i pretnje demokratiji...

Veliki balkanski državnici našli su tako mesto gde mogu da se olakšaju od frustracija Srbijom, ali i predahnu od svojih muka. Đukanoviću je lakše da priča o regionu, nego o postupku pred Ustavnim sudom koji utvrđuje da li je na Cetinju povredio Ustav. Još teže bi se setio sa kojim se to važnim svetskim liderom sreo u poslednje dve godine.

Samoproglašeni vođa svih Hrvata Zoran Milanović kredibilitet da u Njujorku širi paniku od srpskog ratničkog mentaliteta vuče valjda iz uspešnog progona ćirilice, bujanja fašizma i ustaške ikonografije. Ili Željko Komšić, koji je privatno zapucao u Njujork da prošeta i nekoga iz belog sveta usput uhvati za rukav, iskuka mu se i iscrta mu budućnost BiH.

Srbija će i dogodine biti gde je i danas, klevete i blaćenje neće nestati, pa bi bio red da se agilnoj družini na Ist Riveru obezbede neki uslovi. Ako dotad ne budu smenjeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)