POGUBNI MITOVI: Od svih zabluda Zapada, najveća je ona da mogu da misle za druge

Dragan Vujičić

23. 05. 2022. u 10:23

Kad sebe ne bi lagali, ne bi se bližili bankrotu, imali bi i struje i gasa za zimu i brašna za hleb

ПОГУБНИ МИТОВИ: Од свих заблуда Запада, највећа је она да могу да мисле за друге

Novosti

ODREKNITE se "mita" o Jasenovcu, ustupite nam hramove Srpske pravoslavne crkve na hrvatskoj strani Save, iscrtajte svoje granice kakve vam mi kažemo. Litijum, nikako da ne kopate, mada je neophodan i mada mu je cena skočila mnogo više od cene rude zlata!

I samo tada i samo tako, hrvatski akademici će pustiti Srbiju u evrointegracije, tačnije, Beograd će moći da prekorači na "pravu stranu istorije", poručili su nam iz Zagreba.

"Nema trećeg puta - Istok ili Zapad" poručio je Srbima i stari znalac Kristofer Hil, američka ekselencija, u razgovoru za beogradske medije.

Na stranu ovde što sadržaj obraćanja hrvatskih akademika neodoljivo liči na ratna naređenja "glavnog zbora poglavnikove vojnice" iz 1941. a "ambasadorski jezik" podseća na onaj iz telegrama Fon Gizla srpskoj Vladi, jula 1914.

Zajedničko je, u stvari, jer se bave mitovima!

Kada je prošle nedelje Ilon Mask tražio da se uradi revizija njegove najnovije akvizicije "Tvitera", ispostavilo se da je najveći "lažnjak na mreži" poglavica zapadne civilizacije Džo Bajden. On nema 22,5 milionaa pratilaca, ni približno nije toliko "važan", nego upola manje. Ovi drugi su mu izmišljeni.

U petak, 20. maja, rublja je skočila na najviši nivo u poslednjih sedam godina u odnosu na evro, velikim delom zahvaljujući Putinovom nalogu o obaveznoj konverziji strane valute, uprkos pretnjama koje dolaze iz Vašingtona. U ovom trenutku je za oko 20 odsto rublja jača nego pre izbijanja sukoba u Ukrajini, a porasla je čak devet odsto u odnosu na evro. Takva nije bila od juna 2015.

Od svih za Zapada pogubnih mitova, najpogrešniji je da mogu da misle za druge. Da misle, ne bi sebe lagali. Kad sebe ne bi lagali, ne bi se bližili bankrotu, imali bi i struje i gasa za zimu i brašna za hleb. Ovako neka "jedu mitove".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)