POKLOPAC: Basna o cvrčku i mravu postala je više nego aktuelna u Evropi

Goran Čvorović - Stalni dopisnik iz Pariza

28. 06. 2022. u 09:37

MRAV je celo leto marljivo spremao zalihe hrane za zimu, dok je za to vreme cvrčak bezgranično lenčario. Ostatak Ezopove basne znamo, ko se smrzavao na zimu, a ko uživao u plodovima svoga rada i razmišljanja na vreme.

Komentari (3)

Mija

28.06.2022. 10:48

Lako za Nemce, za njih radi celi Balkan i šira okolina uzeće oni milijarde iz naših džepova preko firmi koje smo im prodali i preko svojih super markete. Usput će o derati Ukrajinu za oružje i njima super. Nego što se tiče te bajke o cvrčku i mravu, ona već decenija a nigdje ne funkcionirala a na Balkanu isto tako. Neka pogledaju mravi koliko jedan cvrčak poput Cece, Karleuše zaradi u mjesec dana pa će vidjeti da taj glupi mrav te pare ne može u ovakvim vukojebinama da zaradi za svoj vek. Još kada se uzme da poreze nikako ne plaćaju nego se većina koncerata po gotovu u dijaspori plaća u kešu i na crno ispod stola eto odkud im vile koje koštaju milijarde a za njene jedne sandale i torbicu penzić i radnik mogli bi da žive 3,4 mjeseca ko begovi. Basne su postale smešne ili tužne još bolje nerealne.!!!???

Petar

29.06.2022. 07:51

U Srbiji, većina stanovništva živi godinama pod takvim uslovima. Kod mene u kući, tako se živelo. Danas možda ne mora ali je navika ostala. Nama ne treba predsednik i ministar da kažu gde i kako da uštedimo, za razliku od Evropskih naroda, naviklih na komfor usled pljačke drugih naroda. Mada, pitam se koliko će moći da uštede. Ide zima.......videćemo.