TEATAR

Jurica KERBLER

03. 03. 2023. u 15:48

NA dva skupa Međunarodnog sa­veza za sećanje na Holokaust, u Dubrovniku i Zagrebu, struč­njaci će govoriti o sećanju na strašno vreme kada su u Evropi surovo ubijeni milioni ljudi, Jevreji, Srbi, Rusi, Romi.

ТЕАТАР

Arhvia

Od domaćina, Hrvatske, koja je od Švedske preuzela jednogodi­šnje predsedavanje, verovatno se neće čuti da je retka država koja jasno ne propisuje i ne sank­cioniše simbole nacizma, fa­šizma i ustaštva, koja dopušta da se protagonistima Holokausta dodeljuju nazivi ulica, da crno­košuljaši sa uzdignutom rukom defiluju u Splitu, da uz logor Ja­senovac bude tabla na kojoj piše "Za dom spremni"...

A pod tim pokličem je počinjen Holokaust, ništa manje okrutan nego u drugim delovima Evrope. Nedužni ljudi su pobijeni, a da­nas, toliko godina kasnije tole­riše se falsifikovanje istorije i tvrdi da Jasenovac nije bio logor smrti, da deca nisu umira­la u Sisku, da "hrvatski vojnici", ustaše, zaslužuju da budu poko­pani kraj svojih žrtava, antifa­šista. Pišu se knjige, objavljuju časopisi koje država finansira, a "ugledni" profesori koji to tvrde predaju na fakultetima i podučavaju mlade o "istini" u ko­joj se ne pominju zla iz istorije.

Teatar apsurda, kakav sve više vlada u svetu, uvukao se i među one koji se bore da se Holokaust ne zaboravi. Žmuri se na či­njenicu da Austrija i Nemačka zabranjuju aveti prošlosti, a Hrvatska okleva. Da je nezami­slivo u tim zemljama da đaci za lektiru imaju knjigu koja veliča ustaški pokret. Da je nemoguće da hiljade navijača na stadi­onima uzvikuju poruke mržnje koje su i dovele do Holokausta.

U Hrvatskoj, nažalost, sve je to uobičajeno. Kao i to da se iz rad­nih tela za pripremu predsed­ništva izbace ugledni struč­njaci koji su jasno upozorili da u Hrvatskoj sve češće istorijski revizionizam pobeđuje istinu o Holokaustu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)