ŠIPAK

Dragutin Stevanović

14. 12. 2023. u 07:15

ROK važenja potpisa briselskih zvanični­ka, kojim garantuju ispunjavanje određenih obaveza ili datih obećanja, traje otprilike 365 dana.

ШИПАК

Novosti

Toliko je vremena potrebno kako bi se utvrdilo da zapravo levu šaku sklupčanu u šipak drže iza leđa, dok istovremeno desnom rukom potpisuju dokument da će Evropska unija svojom snagom i autoritetom obezbediti primenu dogovora.

Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji su decembra prošle godine združeno ustali protiv terora Kurtijevih jurišnika, ovih dana dobijaju pozive da se jave u policijske stanice na saslušanje, a zbog učešća na barikadama. Iz tamošnje Direkcije za istragu teških krivičnih dela, po nalogu Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova, ovo obaveštenje poslato je na adrese 60 naših sunarodni­ka koje terete za "krivična dela protiv ustavnog poretka i javnog reda i mira".

Kad su prošle godine uklanjali kamione, traktore i balvane, kojima su blokirali puteve kako bi pokušali da izađu iz geta u koji ih je uterao prištinski zulum, Srbi su mogli da naslute šta im sledi. Strahovali su i to javno rekli: "Nećemo da nas progone kao zečeve".

Međutim, kad su prekidali protest ponadali su se u garancije EU da ih pravosudni organi lažne države neće proce­suirati, iako su minulih godina mnogo puta bili iznevereni.

Kurti se dosad suzdržavao, ali je uz prećutnu saglasnost brisel­skih zvaničnika, ponovo udario na naš narod. Šalje im tobož pozive na saslušanje, iako su spremne koverte s unapred napisa­nom presudom. Zaokupljeni valjda nadolazećim božićnim pra­znicima i hrleći ka novoj godini, u Briselu ovih decembarskih dana ne žele da se bave "paketom" starih problema. Uostalom, pod jelkom im već čitavu deceniju stoji obaveza da Prištinu primo­raju da primeni Briselski sporazum, postignut uz posredovanje EU, a čija je suština formiranje Zajednice srpskih opština.

I zato, kad sledeći put neki briselski zvaničnik predloži potpisivanje nekog dokumenta, čim sedne treba mu odmah izneti zahtev - stavi obe ruke na sto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)