"OTKAD SU KURTIJEVI POTEZI LEGITIMNI?" Petković odgovorio nemačkom ambasadoru u Prištini

Novosti online

04. 08. 2022. u 12:04

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovorio je nemačkom ambasadoru u Prištini Jornu Rodeu, koji je nedavne poteze tzv. vlasti u Prištini i Aljbina Kurtija označio kao "legitimne".

ОТКАД СУ КУРТИЈЕВИ ПОТЕЗИ ЛЕГИТИМНИ? Петковић одговорио немачком амбасадору у Приштини

Foto Tanjug

- Predstavnik u Prištini ne govori istinu! Otkud su kršenje sporazuma i nasilni potezi Aljbina Kurtija legitimni? Koliko je legitimno ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine? Kako to da je nemački predstavnik u Prištini ćutao o tome? - kaže Petković.

Direktor Kancelarije za KiM dalje se pita "Kako to da je legitimno oduzimati lična dokumenta Srbima na KiM?"

- Gde to piše? Šta se desilo sa formiranjem ZSO na koju su Srbi čekali skoro 10 godina, a koja je jedino u skladu sa Briselskim sporazumom? Pre bilo kakvog jednostranog tumačenja, pažljivo pročitajte prethodne ugovore - zaključio je Petković.


 

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode objavio je ranije na Tviteru:

- Drago mi je da sam sa Vjosom Osmani razgovarao o aktuelnim dešavanjima - uključujući Odluku o odlaganju sprovođenja odluka o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima do 1. septembra. Podvukao sam da su odluke legitimne, u potpunosti u skladu sa Briselskim sporazumom - saopštio je Rode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!