ALBANSKI MEDIJI NA KiM NAPALI PREDSEDNIKA VUČIĆA: Smeta im što je Danilo u Gračanici na Vidovdan i nosi majicu "Predaja nije opcija"

Novosti online

28. 06. 2023. u 12:19

ALBANSKI mediji sa Kosova i Metohije napali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što je njegov sin Danilo Vučić u Gračanici na Vidovdan i zbog majice koju nosi, a na kojoj piše "Predaja nije opcija."

АЛБАНСКИ МЕДИЈИ НА КиМ НАПАЛИ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Смета им што је Данило у Грачаници на Видовдан и носи мајицу Предаја није опција

Foto: Printskrin

Vest o tome da je Danilo sa Srbima na KiM na Vidovdan zasmetala je albanskim portalima "Zeri" i "Koha". Posebno im je trn u oku to što sin predsednika nosi majicu na kojoj piše "Predaja nije opcija".

Oni u tekstovima navode da je Vučićev sin na "vidovdanskim demonstracijama", iako se godinama unazad liturgijama i molebanima obeležava ovaj važan dan na Kosovu i Metohiji.

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Podsetimo, svetom arhijerejskom liturgijom u manastiru Gračanica počela je centralna svetkovina obeležavanja Vidovdana na Kosovu i Metohiji, jednog od najznačajnih praznika ne samo za srpski, kosmetski narod. Liturgiju služi patrijarh Porfirije koji je sa brojnim arhijerejima još juče doputovao u Gračanicu.

Posle liturgije u drevnoj svetinji, zadužbini kralja Milutina, ovde će biti služen i parastos kosovskim junacima. Ovo je prvi put od 1999. godine da se parastos ne služi na Gazimestanu kod veličanstvenog spomenika, kakva je bila i bitka srpskih stradalnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (249)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!