VUČIĆ: Teritorijalni itegritet Ukrajine poštujemo, nadamo se da će Ukrajina da poštuje naš

Novosti online

21. 08. 2023. u 18:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Atine, u kojoj grčki premijer Kirijakos Micotakis organizuje večeras neformalnu večeru za lidere regiona, na kojoj će učestvovati i sam Vučić.

ВУЧИЋ: Територијални итегритет Украјине поштујемо, надамо се да ће Украјина да поштује наш

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Čudan format večeras u Atini, pozvani smo sa pet zemalja sa Zapadnog Balkana, ali kako ko i na koji način, neki nisu pozvani, ali je pozvana i Priština iako Atina ne priznaje (tzv.) Kosovo. Pozvan je i Zelenski. Biće interesantno na večeri. Želim da obavestim građene da ću imati razgovore sa Zelenskim u četiri oka, oko dešavanja na Kosovu (i Metohiji) i nepriznavanju teritorijalnog integriteta - poručio je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da će na zahtev Zelenskog njih dvojica održati bilateralni sastanak.

Ističe da će ponoviti stav Srbije, dodaje da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, pa se nada da će i oni poštovati teritorijalni integritet Srbije.

- Ako je pitanje da li će glavna tema da bude Rusija, nemam nikakve sumnje. Nama nije problem da ponovimo forumulaciju iz UN. Postoje i dalje stvari sa kojima Srbija ne može da se saglasi. Znam da će to večeras da bude glavna tema. Ponoviću šta je stav Srbije i stav Saveta za nacionalnu bezbednost. Sve drugo, teritorijalni itegritet Ukrajine poštujemo, nadamo se da će Ukrajina da poštuje i teritorijalni integritet Srbije. Da li je Rusija prekršila Međunarodno javno pravo napadom na Ukrajinu, očigledno je. Kad je reč o uvođenju sankcija i optužbama ko je ad hominem počinio ratne zločine - ja u tome da učestvujem neću dok ne budem video da je zemlja u užasno teškoj situaciji. A onda ću narodu da kažem, suočeni smo sa tim i tim. Neko bi rekao da sam lično mazohista, nisam, samo se borim da izguram sve za našu zemlju - tvrdi on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (128)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!