ZAHAROVA: Kurti želi da sprovede etničko čišćenje Srba na KiM! On je kriv za krvoproliće u Banjskoj

Novosti onlajn

25. 09. 2023. u 17:57

ZAOŠTRAVANjE situacije na KiM, koje je dovelo do krvoprolića, posledica je politike „premijera“ samoproglašene republike Aljbina Kurtija koja ima za cilj da rasplamsa sukob i očisti teritoriju pokrajine od Srba, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА: Курти жели да спроведе етничко чишћење Срба на КиМ! Он је крив за крвопролиће у Бањској

FOTO: AP/Tanjug

- Jučerašnje krvoproliće je direktna i neposredna posledica kursa takozvanog „premijera“ Aljbina Kurtija sa ciljem rasplamsavanja sukob i čišćenja teritorije regiona od Srba - navodi se u komentaru Zaharove, objavljenom na sajtu ruskog MIP-a.

- Njegovi pokušaji da eskalacijom situacije izazove dodatni pritisak Zapada na rukovodstvo Srbije kako bi naterao Beograd da prizna „nezavisnost“ Kosova stalna su igra sa vatrom, koja je, kako vidimo, preskupa i dovodi ceo region Balkana do opasne ivice - dodala je Zaharova.

Ona je istakla da je „policija” kosovskih Albanaca sistematski izvodila kaznene operacije protiv srpske zajednice i da se nije bavila isključivo zastrašivanjem građana.

- Postoji direktna pretnja od nastavka etničkog čišćenja, koje su ranije praktikovali albanski ekstremisti na Kosovu - naglasila je Zaharova.

- Uvereni smo da se put stabilizacije i dugoročnog rešenja na Kosovu odvija isključivo kroz sveobuhvatnu primenu temeljne rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 i Briselskih sporazuma Beograda i Prištine iz 2013. i 2015. godine - zaključila je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: BLINDIRANA VOZILA I DUGE CEVI NA PRILAZU BANjSKOJ - Kurtijevi specijalci pretresaju srpska vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (20)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!