"MI SMO U STVARI PUTIN, A ONI SU ZELENSKI, TO JE NARATIV KOJI IDE" Premijerka: Da se desi bilo šta, okrivljena bi bila vlast u Beogradu

Novosti onlajn

04. 10. 2023. u 09:27

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić gostovala je jutros na televiiji Prva gde je govorila o napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izuzetno teškim danima, kakvi su prethodnih nekoliko bili za Srbiju.

МИ СМО У СТВАРИ ПУТИН, А ОНИ СУ ЗЕЛЕНСКИ, ТО ЈЕ НАРАТИВ КОЈИ ИДЕ Премијерка: Да се деси било шта, окривљена би била власт у Београду

Foto: Printscreen/TV Prva

- Za one koji nisu pratili rekla bih da su sačuvali sebi dosta živaca jer je bilo teško pratiti sve ovo svih ovih dana. Intervjue predsednika za Si-En-En, i sinoć gospođe Vjose Osmani. I naše, tajkunske medije, opoziciju šta govori. Ne postoji nikakva razlika u tome šta govori opozicija u Beogradu, i ona prozapadna, i ona kvazi patriotska, ili proruska, nekako nikako da vidimo koja je tu prosrpska opozicija. Ne postoji razlika između onoga što govori opozicija i što govori Priština. Ja bih čak rekla da bi se Priština i prištinski mediji ponosili onim kada bi izveštavali kao što izveštavaju tajkunski mediji u Beogradu - rekla je premijerka. 

Kaže da je ovo pokazalo kako izgledaju svi pritisci na Srbiju. Intervju za Si-En-En je, kako ona kaže, pokazao da sušta istina, činjenično stanje nemaju nikakvu težinu. 

- Tako izgledaju pritisci na Srbiju, ne samo sada, nego tokom svim ovih godina. To su pritisci protiv kojih se izuzetno uspešno već godinama bori Aleksandar Vučić, izuzetno uspešno. 

Ističe da to izgleda tako što uvek postoje unapred podeljene role u kojima ste vi negativac, a u kojima je Priština uvek ta jadna bespomoćna strana koja čini sve što može. 

- Ali, eto, imate velikog zlog vuka iz Beograda i njih kojima jadnima treba da pomogne valjda čitav zapadni svet. I to tako izgleda uvek, bez obzira na to kakvo je stanje na terenu. Bez obzira na to šta oni urade, bez obzira na to da li ste vi implementirali Briselski sporazum, a oni nisu - vi čujete da u stvari vi niste, a oni jesu 99 posto. I to je uvek bilo tako, i danas je tako. I protiv toga se borimo - navodi Brnabićeva. 

- Napornim radom, stalnim razgovorima, rezultatima, Aleksandar Vučić je uspeo to da promeni - navela je ona. 

Ističe da se danas nalazimo u jako teškom momentu i teškoj situaciju i da su svi jedna dočekali da Srbi reaguju bilo kako, dodajući da niko ne opravdava smrt albanskog policajca. 

- Da se desi bilo šta, da Srbi bilo kako reaguju, okrivili bi vlast u Beogradu da je kriva za agresiju, napad. I to je vraćanje u taj narativ mi smo u stvaru Putin, a oni su Zelenski, što nikakve veze sa vezom nema. Ali to je narativ koji ide - poručuje premijerka. 

Kako kaže, predsednik Vučić se bori i pokazuje nadljudske napore, a intervju za Si-En-En je pokazao kako to izgleda na svakom razgovoru, kako i koliko se on bori. Ističe da je zavidno kako se predsednik borio do kraja tog intervjua i kako je zadržao političku korektnost. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)