SELAKOVIĆ POTPISAO SPORAZUM SA EPARHIJOM NIŠKOM: Kripta u Duvaništu imaće ploče sa imenima svih palih u odbrani KiM (FOTO)

Novosti online

28. 11. 2023. u 19:10

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao je sporazum sa Eparhijom niškom, kojim Ministarstvo obezbeđuje deo novčanih sredstava za završetak ukrašavanja kripte hrama Svetog Vasilija Ostroškog u niškom naselju Duvanište.

СЕЛАКОВИЋ ПОТПИСАО СПОРАЗУМ СА ЕПАРХИЈОМ НИШКОМ: Крипта у Дуваништу имаће плоче са именима свих палих у одбрани КиМ (ФОТО)

Foto: Printskrin/minrzs.gov.rs

- Ovim činom i započinjanjem naše saradnje, ova kripta dobiće epitet spomen-kripte, jer će se u njoj postaviti mermerne ploče sa imenima svih naših pripadnika vojske, policije i službi bezbednosti koji su svoje živote dali u odbrani otadžbine na Kosovu i Metohiji - poručio je Selaković.

Kako je Selaković naveo, u kripti će biti imena ne samo onih koji su poginuli braneći otadžbinu na Kosovu i Metohiji u vreme NATO agresije 1999. godine, već i u periodu pre toga, u vreme oružane pobune albanskih terorista, ali i u slučaju stradalih srpskih vojnika i policajaca u Kopnenoj zoni bezbednosti 2001. godine.

Ministar je istakao da je Ministarstvo u okviru koga radi sektor za boračko-invalidsku zaštitu, zaduženo za negovanje kulture sećanja, za brigu o srpskim borcima, ratnim vojnim invalidima, ali i palim borcima.

- I upravo u tom smislu mi ulazimo u realizaciju ove ideje koja za cilj ima da na jednom mestu popiše i upiše za večnost imena onih najhrabrijih srpskih sinova koji su dali svoje živote boreći se za srpsku kolevku, za kolevku naše duhovnosti i državnosti, za naše Kosovo i Metohiju -rekao je Selaković.

Selaković je ocenio da Srbija ovako čini nešto što je suprotno dosadašnjoj tradiciji, kada, kako je naveo, nismo bili u stanju kao narod da saberemo i na jednom mestu dokumentujemo i upišemo imena svih onih koji su u stradali u ratu, boreći se za slobodu Srbije i za čast i slobodu svojeg naroda".

On je dodao da mu je želja da spomen-kripta ugleda svetlo dana do 24. marta sledeće godine, kada će se obeležavati 25. godišnjica stradanja srpskog naroda u NATO agresiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)