PRED OSNOVNIM SUDOM U PRIŠTINI: Odloženo početno suđenje četvorici Srba sa severa Kosova i Metohije

D. Z.

12. 01. 2024. u 13:34

ZBOG nedostavljanja advokatima odbrane optižnih spisa prevedenih na srpskih jezik, pred Osnovnim sudom u Prištini danas je odloženo početno suđenje četvorici Srba sa severa Kosova i Metohije optuženih za navodni terorizam tj. navodni napad na Kancelariju Opštinske izborne Komisije u severnoj Mitrovici decembra meseca prošle godine.

ПРЕД ОСНОВНИМ СУДОМ У ПРИШТИНИ: Одложено почетно суђење четворици Срба са севера Косова и Метохије

foto d.z.

Naime, četvoro Srba M. M., D. P., A. V. i M. V., obuhvaćeno je jednom optužnicom, ali je njihovim braniocima ona dostavljena selektivno, uoči početka današnjeg ročišta.

- Ni jedan dokaz nije preveden na srpskom jeziku a sud je obavezao tužioca da u što kraćem roku to učini-kaže za Novosti advokat Predrag Miljković branilac ;iluna Milenkovića Luneta iz Kosovske Mitrovice uhapšenog juna meseca prošle godine na veoma brutalan način a koji se od tada nalazi u pritvoru dok se ostala trojica Srba brane sa slobode.Advokat Miljković pojašnjava da je zahtevao od suda da se njegovom branjeniku promeni mera iz sudskog u kućni pritvor, uz jemstvo u visini od 30.000 evra. -Smatram da ćemo ubediti sud i tužilaštvo da se branjenik neće odati bekstvu i da će biti prisutan tokom celog postupka. Spreman je da se suoči sa svim optužbama- ističe Miljković i dodaje da je narendo ročište zakazano za 30-ti januar, do kada iz tužilaštva treba da prevedu kompletnu dokumentaciju.Za razliku od Milenkovića koji je trener KIK-boks kluba u Kosovskoj Mitrovici preostali optuženi su bivši pripadnici kosovske policije.

Inače, četvorica Srba iz Kosovske Mitrovice tužilaštvo tereti za navodno učešće u "terorističkom napadu" na kancelarije Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici 2023 godine, odnosno da su sa „još neidentifikovanim licima, izvršili teroristički napad bacivši dve ručne i dve šok-bombe u pravcu prostorija OIK, pri čemu su navodno pričinjeni značajni materijalni gubici i ugroženi životi službenika CIK-a i policajaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima