BEZBEDNJACI LAŽNE DRŽAVE OBUČAVAJU UKRAJINCE?! Pripadnici tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga otputovali u Veliku Britaniju

S.S.R.

19. 01. 2024. u 16:50

AMBASADA Velike Britanije u Prištini objavila je da su pripadnici tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga otputovali u ovu zemlju kako bi u operaciji "Interfleks" učestvovali u obuci ukrajinskih vojnika.

БЕЗБЕДЊАЦИ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ ОБУЧАВАЈУ УКРАЈИНЦЕ?! Припадници тзв. Косовских безбедносних снага отпутовали у Велику Британију

fejsbuk

- Sinoć smo se oprostili od kontingenta vojnika pre nego što su odleteli u Veliku Britaniju. Kosovo je od početka rata podržavalo i pokazalo solidarnost sa Ukrajinom i ukrajinskim narodom - piše u objavi na Fejsbuk stranici ambasade. 

Operacija INTERFLEKS odvija se u Ujedinjenom Kraljevstvu i ima za cilj obuku trupa ukrajinske vojske, a ministarstvo odbrane lažne države, kako je navedeno, "ponudilo je spremnost da angažuju instruktore koji će pomoći procesu obuke ukrajinske vojske". 

Inače, ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron je nedavno boravio u Prištini i obećao da će pomoći na novim priznavanjima lažne države. Velika Britanija je veliki zagovornih lažne države i takvim stavom u potpunosti krši međunarodno pravo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)